Remixové EP Kryštof je skvělá a zábavná kolekce

19.09.2015 13:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Když letos na Den dětí Kryštof vydali novou desku "Srdcebeat", rozhodli se ji (prozatím) nevypustit na streamovací servery jako Deezer či Spotify. Malou náplastí pro ty fanoušky, kteří cédéčka považují za přežitek, však je remixové ípíčko, která naopak jde přehrát pouze online.
8/10

Kryštof - Srdcebeat Remix EP

Skladby: Srdcebeat (Johny Rainbow Remix), Mou vinou (Burian Club Remix), Ty a já (Burian Club Remix), Otázky (Johny Rainbow Remix)
Vydáno: 4.8.2015
Celkový čas: 15:48
Vydavatel: Universal
S remixy svých skladeb mají Kryštof spousty zkušeností, takže taneční verze čtveřice písniček z aktuální desky Srdcebeat rozhodně nejsou žádným překvapením. Překvapením ovšem je, jak moc se povedly. A to po dvojici skladeb dostali na starost pouze Jiří Burian a Johny Rainbow (z Light & Love), kteří ovšem odvedli výtečnou práci. Bez výjimky se rozhodli ctít písničkovou formu, takže nečekejte remixy, kdy zaslechnete jen pár tónů z původních nahrávek a zbytek, který s nimi vůbec nesouvisí.

Jako první byl zveřejněn skvělý remix Johnyho aka Honzy Balcárka k titulní skladbě alba, který přinesl až Aviciiho zvuk s tranceovými plochami. Podobně se povedl i jeho druhý příspěvek v podobě remixu "Otázek", jenž ale není až tolik taneční a přece jen zní o něco více kapelověji. Johny jej ovšem mírně zrychlil, přidal kytarový a klavírní riff a výsledkem možná dokonce přebil kvalitu originálu. Alespoň mě rozhodně baví víc.

Zahanbit se ovšem nedal ani Jiří Burian. Jakkoli oba jeho remixy nesou přídomek "Club Mix", v jeho excelentní verzi písničky "Mou vinou" nebouchne ani jednou buben a naopak se dočkáme akustické kytary, klavíru a flétny. Stadionovou vyřvávačku tak převlékl do mnohem introspektivnější formy, která jí ovšem sluší stejně tak dobře. Nejslabší položkou EP se ovšem stala jeho verze balady "Ty a já", která je opravdu jen do taneční ducky přetavená písnička. Dobře odvedená práce, ale nic navíc.

Remixy bývají často spíše otravné, tohle EP Kryštof je ale plné nových nápadů, které původní písničky ukazují v novém světle. Oba dva remixéry je tak třeba pochválit za dobrou a rozhodně neodfláknutou práci.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY