Muse se vracejí a připomenou, proč jsou nejlepší koncertní kapelou současnosti

11.09.2015 11:31 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Po famózním vystoupení v listopadu 2012 se rockové trio Muse vrací zpátky do České republiky. V rámci svého světového turné "The Drones World Tour" odehraje v sobotu 4. června 2016 jedinečný koncert v pražské O2 areně. Na turné vyjede po vydání sedmého studiového alba s názvem "Drones".

"The Drones World Tour" bude jedinečným zážitkem pro fanoušky, kteří si užijí jedinečný koncert s umístěným pódiem uprostřed arény. Kapela je známá překonáváním nejen vlastních hranic v oblasti scény a nadcházející turné nebude žádnou výjimkou. Design a konfigurace scény umožní fanouškům zažít reálný 360° audiovizuální zážitek. Turné Muse byly vždy označovány světovými médii jako epické, úžasné a ctižádostivé a nadcházející show nebude výjimkou. Kapela právě zakončila spektakulární turné po evropských festivalech s řadou nejlepších recenzí ze strany světových médií.

Nejen vyprodané Wembley, Glastonbury nebo San Siro, ale i patnáct tisíc návštěvníků se na koncertě v O2 areně v roce 2012 mohlo přesvědčit, proč jsou Muse označováni za nejlepší koncertní kapelu současnosti. Táhlé patetické melodie a inspirace vážnou hudbou kombinované ostrými metalovými riffy a zběsilým tempem bicích, nepřehlédnutelné charisma frontmana Matthewa Bellamyho doplněné do posledního detailu promyšlenou audiovizuální show. To jsou jen vybrané atributy, které patří k živým vystoupení anglického tria.

Muse hledají inspiraci nejen ve vážné hudbě, ale i u hudebních ikon, jako jsou U2, Radiohead, Queen nebo David Bowie. Ve skladbách kapely nalezneme prvky hned několika odrůd rocku - od alternative přes glam, new progressive, space, symphonic a progressive metal zase zpátky k indie - které se mísí spolu s prvky elektronické hudby do překvapivě harmonické směsi. Výstižně, byť s notnou mírou nadsázky, vyjádřil Matthew Bellamy svůj vztah k hudební fúzi v jednom ze svých tweetů, ve kterém charakterizoval žánr nového alba do češtiny těžko přeložitelným: "christian gangsta rap jazz odyssey, with some ambient rebellious dubstep and face melting metal flamenco cowboy psychedelia."

Sedmé studiové album "Drones" v sobě nese kus science fiction, emocionálně nabité rockové riffy a ambiciózní vize, dle které si Muse drze přisvojují nálepku nejlepší koncertní kapely současnosti. Album si zasloužilo pozici No 1. ve 23 zemích včetně Francie, Japonska, Austrálie, Holandska a Švýcarska a atakovalo nejvyšší příčky v žebříčcích poslechovosti ve Velké Británii a USA.

Podle Matta Bellamyho by se fanoušci měli bát dne, kdy dojde k naplnění fantazie plynoucí z alba "Drones", neboť i koncertní turné bude přehlídkou simulace Armageddonu ve spojení s portréty klonů "Star Wars" z "Epizody II." Tato myšlenka fanouškům vytane na mysl při poslechu alba, které obsahuje dvanáct nových singlů.

Vstupenky na pražský koncert Muse v cenách od 1290 Kč budou v prodeji v síti Ticketportal od pátku 18. září od 10:00. Pro členy fanklubu Muse je od středy 16. září od 10:00 do 23:59 připraven speciální předprodej vstupenek. Informace o podmínkách předprodeje a přednostním přístupu získají členové fanklubu prostřednictvím informačních kanálů tohoto fanklubu, případně na webové stránce kapely.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY