Největší festival volnočasových aktivit Ladronkafest 2015 proběhne už tuto sobotu

09.09.2015 08:03 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Největší festival volnočasových aktivit ve střední Evropě Ladronkafest 2015, který už čtrnáctým rokem pořádá Městská část Praha 6, se nezadržitelně blíží. V parku Ladronka v Praze 6 se bude prezentovat přes šedesát volnočasových aktivit pro děti, dospělé i milovníky adrenalinu, a to už v sobotu 12. září od 11.00 do 20.00 hodin.

Letos si festival nenechají ujít ani celebrity se svými dětmi. Herečky Ivana Jirešová a Markéta Hrubešová mají každá jednu dceru ve věku deseti let, a tak jim puberta už dost výrazně ťuká na dveře. I tak se Christel a Sofie ještě rády věnují s maminkami společným aktivititám. "U nás záleží na náladě, počasí, únavě a mnoha dalších faktorech. Takže někdy trávíme společný čas sportem, procházkou nebo jedeme na výlet, a někdy prostě jen lenošivě doma, v divadle nebo kině," prozradila Hrubešová.

Její kolegyně Ivana ráda vezme dceru na svou oblíbenou Bikramjógu, hodně čtou společně knihy, anebo se jen tak povalují. Obě dámy zastávají názor, že děti potřebují ke správnému vyžití i vývinu kolektiv. "Dětská komunita učí jednotlivce ohleduplnosti, spolupráci a ukazuje, že máme každý jiné talenty. Navíc činnost v kolektivu dokáže jedince vybičovat k vyšším výkonům a učí je řešit konflikty, což je podle mě hodně důležité," vidí otázku zapojování dětí, především jedináčků, mezi ostatní děti Ivana. "Já použiju otřepané úsloví, že děti potřebují děti. Ale je velmi pravdivé. Dialog mezi nimi, jejich vnímání světa i dění je nenahraditelné a velmi potřebné. Také se učí vzájemnému respektu, vymezení a dalším věcem, které se jim budou v životě moc hodit," dodává Markéta.

Kdyby si mohly herečky vybrat jakýkoli sport pro své dítě, aniž by musely hledět na jejich talent, rozhodly by se tak, jak to již udělaly před pár lety. "Vybrala bych pro Christel jakoukoli skupinovou aktivitu. U nás to asi dopadlo ideálně, a rozhodně bych neměnila. Dcera chodí čtyřikrát týdně na tanec, je tam šťastná, takže jsme zvolily správně." To Ivana Jirešová zkoušela přivést Sofii k bojovému učení, kde ji chtěla přivést k naučení se propojit fyzickou a duševní sílu. "Chtěla jsem to, chvíli to fungovalo, ale bohužel, dceru to nebaví. Tak se mnou občas zajde na jógu a uvidíme, co ji zaujme samo."

Možná si svého budoucího koníčka vybere Sofie na nadcházející akci Ladronkafest 2015, který se již počtrnácté koná v pražském parku Ladronka v sobotu 12. září od 11 hodin. Tento festival volnočasových aktivit letos nabídne běh pro NF Naše dítě. Jako VIP běžec se zúčastní právě Sofie, kterou doprovodí i Kordula Stropnická a Kryšpín, syn Agáty Prachařové. Přijdou VIP maminky Markéta Hrubešová, Ivana Jirešová, Agáta Prachařová s bratrem Vincentem Navrátilem, Ester Janečková a Kristina Kloubková s jejich dětmi, ale i herci z připravovaného muzikálu "Romeo a Julie". Kromě prezentace šedesáti aktivit pro děti a dospělé nabídne také večerní koncerty studentských skupin, kapely Iglů a milovaného umělce Lipo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY