Největší festival volnočasových aktivit Ladronkafest 2015 proběhne už příští sobotu

04.09.2015 11:26 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Největší festival volnočasových aktivit ve střední Evropě Ladronkafest 2015, který už čtrnáctým rokem pořádá Městská část Praha 6, se nezadržitelně blíží. V parku Ladronka v Praze 6 se bude prezentovat přes šedesát volnočasových aktivit pro děti, dospělé i milovníky adrenalinu, a to už v sobotu 12. září od 11.00 do 20.00 hodin. Tradiční soutěž studentských kapel byla už na internetu a Facebooku Ladronkafestu ukončena. Teď už všichni finalisté, kteří vzešli z hlasování fanoušků, pilně cvičí na svá živá vystoupení přímo na festivalu. Vítězem se v sobotu odpoledne stane ta z kapel, která na Ladronce sklidí největší aplaus od diváků.

"Jako fanoušek tvrdší muziky vítám, že je stále dost mladých muzikantů, kteří jsou schopni přijít s vlastními hudebními nápady. Na hudebním poli není jednoduché prorazit, ale pevně doufám, že alespoň pro některé ze soutěžících na Ladronkafestu toto bude první velký krok k jejich možná úspěšné hudební kariéře. Ladronkafest ovšem není jen příležitost pro začínající muzikanty, na své si tu přijdou v podstatě všichni, včetně malých dětí," řekl Mgr. Ondřej Kolář, starosta Prahy 6.

Některé atrakce si dokonce vyzkoušejí i české celebrity. Odpoledne se svými dětmi na Ladronkafestu stráví například Agáta Prachařová, Ester Janečková, Kristina Kloubková nebo Vincent Navrátil. Chybět nebudou ani hvězdy muzikálu "Romeo a Julie", jejichž fanoušci se mohou těšit nejen na autogramiádu zpěváků, ale i živé ukázky ze samotného muzikálu.

Na Ladronkafestu také vyvrcholí letošní ročník projektu "Letní výzva pro srdcaře", který probíhá celé léto ve spolupráci Nadace Naše dítě a Jeden měsíc běžce. Pro děti bude ve spolupráci s OCRA CZ (Česká asociace extrémních závodů) připraven menší překážkový závod, nouze nebude ani o další aktivity. Na start dětského závodu se postaví i dcera Jasmína televizní moderátorky Kristiny Kloubkové, syn Kryšpín modelky Agáty Prachařové a dcera Kordula herečky Veroniky Žilkové.

Na Ladronkafestu se odehraje mimo jiné také Mistrovství ČR v poweriser (skákací boty), Český pohár ve slackline nebo Pole Battle League, chybět nebudou také Star Wars postavy, aikido, beachvolejbal, badminton, římský tábor sebeobrana a mnohem víc. Po celý den se na pódiu budou střídat studentské kapely, sportovní a freestylové exhibice, taneční show a v neposlední řadě také soutěže. Sehraná moderátorská dvojka Vojta Efler a Iva Lecká se z pódia prakticky nehne, těšit se můžete také na jejich vzájemné pošťuchování. Večer si hudební fandové přijdou na své při představení muzikálu "Romeo a Julie", koncertě kapely Iglů a hlavně finálním koncertem rappera Lipo.

Pro děti jsou připravené atrakce v podobě skákacích trampolín, vyzkoušet si mohou jednotlivé atletické disciplíny a celou řadu dalších stanovišť. Více informací o kompletní program na www.ladronkafest.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY