Little Boots a Jean Michel Jarre - nečekaně povedené spojení

01.09.2015 09:16 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

O albu "Electronica 1: The Time Machine", které vyjde 16. října, se toho ví už celkem hodně. Jean Michel Jarre na něm spojuje síly s umělci napříč generacemi nejenom elektronické hudby. Vedle instrumentálních kompozic se zde objeví i vokální vsuvky, v nichž hostují Moby, M83, Air, Pete Townshend (The Who), Laurie Anderson nebo Little Boots. Poslední zmíněná na začátku prázdnin vydala desku "Working Girl" a kolaborace "If..!" se nyní dočkala i svého vizuálu.

"If..!" se hudebně (částečně) přibližuje kamsi k debutu Little Boots "Hands" a jedná se o příjemný electropop, který ke křehkému vokálu Victorie Christiny Hesketh zcela pasuje, melodické harmonie fungují výtečně. Videoklip střídá záběry na oba hlavní aktéry (zejména Jarreho) a do nich vstupuje dějová linie, v níž se dva mladí lidé za nejasných okolností shledávají na imaginárním místě.

Jean Michel Jarre propaguje nadcházející nahrávku mnoha způsoby, včetně krátkých rozhovorů s jednotlivými účastníky tohoto projektu a dalšími videi. Téměř souběžně s novým klipem představil i krátký souhrnný dokument, v němž zazní ukázky z většiny spoluprací a dozvíte se nějaké zákulisní informace.

"If..!" je milým překvapením, a i když účastnic na "Electronica 1: The Time Machine" je menšího množství, Little Boots si nemalou pozornost vskutku zaslouží. Pohyblivé obrázky sice už tolik nepřekvapí, ale samotná písnička se vnoří do paměti velmi obstojně. Osm bodů je zasloužených.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY