OMI zvítězil v USA pošesté, dařilo se starému hip hopu od N.W.A.

25.08.2015 21:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Singl "Cheerleader" vynesl OMImu šestý vítězný týden, i když náskok před Weekndem byl ještě užší než posledně. Překvapivou novinkou týdne je "Straight Outta Compton" N.W.A., které díky filmu po letech od vydání debutovalo v žebříčku. Desek nejvíce prodal opět Luke Bryan.
OMI - Cheerlander
© facebook interpreta
SINGLY - The Weeknd se dalšího vítězného týdne opět nedočkal. Ačkoliv v celkových Billboardích bodech si pohoršil méně než jeho rival OMI, náskok se pouze snížil a "Cheerleader" získal prvenství pošesté. Singl přitom nevedl v žádném z tří měřítek, což se zlatému hitu stalo teprvé potřetí v historii.

"Can't Feel My Face" opět dominovalo rádiím se 157 miliony impresí a downloadům s pouhými 109 tisíci stažení. Druhý singl "The Hills" si polepšil ve všech segmentech, z pětky se ale nepohnul. Dařilo se totiž i čtvrtému Majorovi Lazerovi a čtvrtý Silentó opět zaznamenal nejvíce streamů, 16,8 milionů.

Nahoru se posunula Selena Gomez s A$APem Rockym s "Good For You", premiéra verze klipu s rapperem žebříček ovlivní i příště. Na šestce nahradili Rachel Platten a zpěvačka tak vyrovnala dosavadní nejlepší umístění "Come & Get It" a "The Heart Wants What It Wants".

Do Top 10 se navrátili Walk The Moon a chybí jim jeden týden k 23 týdnům v čele Hot Rocks Songs, tedy vyrovnání rekordu "Take Me to Church" Hoziera a "Radioactive" Imagine Dragons. Největší nárůsty downloadů i rádiovým impresí měli R. City a Adam Levine s "Locked Away", nyní na šestnáctce.

Fetty Wap se do první desítky dostal s dalším singlem, "679". To, co se nepovede jiným rapperům za celou kariéru, se Fettymu povedlo za čtvrt roku: umístit se s třemi singly v Top 10. Předtím takto uspěly "Trap Queen" a "My Way". V první desítce žánrových Hot Rap Songs navíc je i se čtvrtým singlem "Again".

U hip-hopu ještě zůstaneme, nejvyšší novinku totiž mají N.W.A. Legenárdní rapová partička nikdy neměla hit v Hot 100 a nyní po vydání výborně hodnoceného biografického filmu "Straight Outta Compton" Američané začali žhavit iTunes a Spotify a titulní skladba oddebutovala na 38. příčce. Track "Straight Outta Compton" původně vyšel na stejnojmenné desce z roku 1988. I tak staré skladbě je povoleno podle současných pravidel Billboardu v žebříčku debutovat, pokud se umístí v Top 50. Člen formace Eazy-E pak s "Boyz-N-The-Hood" debutoval právě na padesátce.

Do konce prázdnin nám už moc nezbývá a OMI nabírá poslední body v boji o titul Písně léta. Billboardí Songs Of The Summer žebříček nadále vede "See You Again" Wize Khalify, které už ani není v Top 10, stejně jako bronzové "Bad Blood" Taylor Swift.

    Top 10 - singly:
  1. OMI - Cheerleader
  2. The Weeknd - Can't Feel My Face
  3. Silentó - Watch Me (Whip/Nae Nae)
  4. Major Lazer & DJ Snake feat. - Lean On
  5. The Weeknd - The Hills
  6. Selena Gomez feat. A$AP Rocky - Good For You
  7. Rachel Platten - Fight Song
  8. Fetty Wap feat. Remy Boyz - 679
  9. Fetty Wap - Trap Queen
  10. Walk The Moon - Shut Up And Dance

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Luke Bryan - Kill The Lights
© facebook interpreta
DESKY - Tentokrát obal vítězného alba měnit nemusím, druhý zlatý týden přidal Luke Bryan, když "Kill The Lights" napočítali dalších devadesát devět tisíc jednotek. Naposledy před dvěmi lety se country albu povedla zlatá obhajoba a shodou náhod to bylo jeho "Crash My Party".

Vítězství to však bylo těsné, pouze o dva tisíce jednotek méně dosáhl Ed Sheeran s "x", které bylo po odvysílání "Live At Wembley Stadium" na NBC slevněno na Google Play na 99 centů. Album před 61 týdny debutovalo na zlatě a dosud neopustilo Top 30, v posledních 14 týdnech navíc je konstantně v Top 10.

Až bronz tak bral Dr. Dre, když si s "Compton" pohoršil o 83 %. Hned na čtyřce však je se svou bývalou skupinou N.W.A., převratný debut "Straight Outta Compton" si totiž stejně jako další alba spojené s filmem výrazně polepšil. V Billboard 200 tak najdeme ještě další alba Dr. Dreho, Ice Cubea, Eazy-Eho a výběrovky N.W.A.

V Top 10 nalezneme ještě dvě novinky. Účastnice The Voice Melanie Martinez odstartovala s debutovým "Cry Baby" na šestce a rocková kapela Bullet For My Valentine se do elitní desítky dostává s třetí z pěti řadovek, "Venom".

Na jedenáctce je zajímavý úkaz, kompilace "Elvis Forever" Elvise Presleyho, která vyšla k příležitosti vydání sady poštovních známek s touto legendou a je v prodeji právě pouze na amerických poštách. 22. příčku obsadilo EPčko "Wondaland Presents: The Eephus", tedy přehlídka umělců okolo Janelle Monáe. Přítomny jsou tracky "Yoga" a "Classic Man" Jidenny.

Těžký úlet je 97. místo B.o.Bho. Čtvrtá deska rappera "Psycadelik Thoughtz" nebyla vůbec promována. Debut "The Adventures of Bobby Ray" přitom před pěti lety zvítězil.

    Top 10 - alba:
  1. Luke Bryan - Kill The Lights (99 tisíc jednotek, -71 %)
  2. Ed Sheeran - x (97, +196 %)
  3. Dr. Dre - Compton (51, -83 %)
  4. N.W.A. - Straight Outta Compton (44, +254 %)
  5. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 55 (40, -47 %)
  6.  N Melanie Martinez - Cry Baby (40)
  7. Taylor Swift - 1989 (32, -4 %)
  8.  N Bullet For My Valentine - Venom (28)
  9. Future - DS2 (28, -11 %)
  10. Sam Hunt - Montevallo (28, +1 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY