Accept zakončují turné, teď se chystají skládat nové písně

27.08.2015 12:51 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Německá metalová formace Accept trávní nyní čas na cestách v rámci turné "Blind Rage" k loni vydané studiové desce. Koncertní šňůra ale co nevidět skončí a muzikanti už spřádají plány do budoucna. Jak prozradil kytarista kapely Wolf Hoffmann, do podzimu si dopřejí trochu volna a pak se vrhnou do příprav nové desky.

Jak uvedl kytarista v rozhovoru pro RAMzine, celý cyklus nahrávání novinky, jejího vydání a následného turné pak bude opět následovat nanovo. "Kdy se to stane? Kdy vyjde nová deska? To těžko říct, s jistotou jen vím, že nás to všechno určitě čeká," dodal kytarista. Sám během interview ještě přiznal, že se povaha hudebního průmyslu za poslední dobu dramaticky změnila, takže stěžejní pro kapelu prezentace naživo, na scéně: "To se snad ani nezmění. Vejdete na stage, začnete hrát své skladby a publikum se dostane do varu, takže turné a koncerty jsou stále o tom samém, o čem bývaly i dříve."

Co se týče kupování hudebních nosičů a přístupu metalových fanoušků k distribuci hudby, současný stav Wolf Hoffmann až tak tragicky nevidí: "Spousta z našich příznivců jsou současně i sběratelé a mají jiný přístup, právě díky žánru, který poslouchají. MP3 vám navíc nikdo podpisem neozdobí. A i ten, kdo v sobě nemá tu sběratelskou vášeň, jistě ocení, že se může na přebal desky pořádně podívat. Proto vydáváme naše alba v nejrůznějších formátech, na vinylem rozličných barev a podobně."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY