Mista v "Catwalk Fever" překvapuje. Její proměna se zatím povedla ale jen částečně

22.08.2015 12:58 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

O slovenské zpěvačce Mistě nebylo několik měsíců zrovna slyšet. Naposledy jsme ji mohli viditelněji zaznamenat jako předskokanku na únorovém koncertě Kieszy v Praze, kde i podle naší recenze zrovna nezazářila. Poslední měsíce se tak na veřejnosti prezentovala především jako módní poradkyně na svém blogu, ale díky nedávným informacím na jejích profilech na sociálních sítích bylo jasné, že jde pouze o ticho před bouří.

Její novinka "Catwalk Fever" již nějaký ten týden rotuje v několika slovenských rádiích, nyní je tu konečně i vizuál. Mista se (i dle svých slov) v novém singlu rozhodla vrátit ke svým hudebním kořenům a zúročit konzervatoř a Vysokou školu múzických umění v Bratislavě, které v minulosti absolvovala. Je třeba uznat, že se v novince opravdu prezentuje úplně jinak, než jsme byli doposud zvyklí, a rozhodně jde o zlepšení o několik úrovní. Je tu ale i tentokrát několik ale...

Určitě je velkým plusem, že zpěvačka song natočila s živou kapelou, protože po hudební stránce jde vcelku o příjemnou popinu. Všechno ostatní ale stále pokulhává. I člověk průměrně znalý angličtiny pozná, že Mista prostě na jazyky nemá dar. Její nedostatky v tomto směru se v tanečních písních daly ještě odpustit, ale ve středně pomalé písni prostě strašně tahají za uši. Zároveň i při použití živé kapely byl její hlas i tentokrát hodně studiově upraven, vokály jsou přes sebe natočeny několikrát, takže minimálně ve sluchátkách slyšíte veškeré nedostatky těchto studiových kouzel, které songu spíše ublížily, než aby pomohly.

Úplně nejhorší je ale klip. Určitě při natáčení panovala dobrá nálada a přesně tak je to i správné, ale výsledkem jsou čtyři minuty záběrů, které z drtivé většiny tvoří pohled na tvář Misty a její bílý chrup. V kontextu nálady a textu písně její úsměv vyznívá extrémně kýčovitě a spíš to vypadá, že se díváme na hezkou slečnu, která zpívá na playback song někoho úplně jiného.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY