Rammstein vydají v září výjimečný živák z Ameriky

18.08.2015 09:23 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Německá kapela Rammstein má milióny fanoušků po celém světě. Jedna z jejich nejsilnějších fanouškovských komunit se nalézá za velkou louží - v Americe. Tam šestičlenné seskupení zrovna moc často nevystupuje, o to více potěšující je fakt, že právě jeden z jejich tamějších koncertů se brzy dočká vydání na DVD a Blu-ray.

Přesně 11. prosince 2010 vystoupili Rammstein v New Yorku, kde zahráli pro osmnáct tisíc fanoušků. Koncert v Madison Square Garden byl první americkou show kapely po dlouhých deseti letech, a tak není divu, že vstupenky byly vyprodány během necelých třiceti minut. A právě toto vystoupení bylo zaznamenáno v HD kvalitě a již koncem září vyjde na DVD a Blu-ray ve formě koncertního filmu.

Více než stominutová show, která čítala celkem osmnáct písní, ale nebude to jediné, co komplet nabídne. Oba formáty budou obsahovat celkem dva disky, které přinesou velké množství bonusového materiálu. Prvním bude rozsáhlý dokument s názvem "Rammstein in Amerika" se stopáží více než dvou hodin, který do jisté míry mapuje téměř celou její historii. Fanoušky čeká několik doposud nikdy nezveřejněných rozhovorů s kapelou, filmových záznamů ze soukromých archivů jednotlivých členů a ke slovu se dostane i mnoho kolegů z hudební branže (například Moby, Steven Tyler z Aerosmith, Iggy Pop, Gene Simmons a Paul Stanley z Kiss, Wes Borland z Limp Bizkit nebo Marilyn Manson).

Dalším bonusem bude dvacetiminutový dokument z natáčení poslední řadovky "Liebe Ist Für Alle Da". Zajímavé na něm je, že jej v listopadu 2008 natočil jeden ze členů, kytarista Paul Landers, který svou kamerou kolegy během šestitýdenního natáčení v Sonoma Mountain Studios v Kalifornii občas i pěkně nervoval.

Oba dva formáty živáku bude možné koupit i v České republice, a to od 25. září. Dodejme ještě setlist koncertu z Big Apple, jehož otvírák "Rammlied" najdete pod článkem: Rammlied, B********, Waidmanns Heil, Keine Lust, Weisses Fleisch, Feuer Frei!, Wiener Blut, Frühling In Paris, Ich Tu Dir Weh, Du Riechst So Gut, Benzin, Links 2 3 4, Du Hast, Pussy, Sonne, Haifisch, Ich Will, Engel.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY