Sziget startuje za dva týdny. Levnější vstupenky jsou jen do konce července

29.07.2015 10:01 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Za dva týdny se otevřou brány obřího festivalu Sziget (10.8.-17.8.2015), na který míří hudební hvězdy z celého světa. Už od pondělí 10. srpna, kdy se otevřou brány festivalu, Sziget servíruje fanouškům speciality a parádní show, které vévodí koncert Robbieho Williamse. Hvězdný program se jmény Florence And The Machine, Kings Of Leon, Avicii, Martin Garrix, Ellie Goulding, Kasabian, Limp Bizkit, Foals a řadou dalších nově doplňují Rudimental. Festivalový rej a koncerty mohou szigeťani sledovat či sami prožívat na více než padesáti místech festivalového ostrova uprostřed Budapešti. Poslední šance pro fanoušky získat levnější vstupenky končí 31. července 2015.

Jako poslední položku programu hlavního pódia jsou pozváni Rudimental a jejich pop & drum´n´bass. I pro druhou největší scénu je to doplnění, obří stan se scénou A38 pro patnáct tisíc diváků scénu je tu doplnění, obří stan se scénou A38 pro 15000 diváků bude hostit belgičany Balthazar. Do programu se navíc vrací i obří stan Telecom Arena, zaměřený na současnou taneční scénu s hvězdami Alesso, W&W, Blasterjaxx, Nervo a řadou dalších. Nechybí však spousty nových a mladých nadějných kapel z celé Evropy, které doplnily program festival.

Pro návštěvníky, kteří neznají Sziget, lze ve zkratce říci, že je to největší hudební festival ve střední Evropě, který probíhá na ostrově na řece Dunaj v maďarské metropoli Budapešť a zatím jako jediný v historii je dvojnásobným držitelem evropského ocenění EFA "Best Major Festival" (2011 a 2014). I pro letošní rok areál prošel řadou úprav a vylepšení. Kromě návratu obřího tanečního stanu si návštěvníci mohou užít nově divadelní a klidovou zónu festivalu Sziget. Nebude chybět ani scéna věnovaná jazzu a klasické hudbě, world music s hvězdami jako jsou Goran Bregovič či Maríza, nebo scéna s irskou hudbou. Protože festival se nachází na ostrově o rozloze 76 hektarů, doporučujeme si již předem prohlédnout mapy areálu.

Veškeré potřebně informace, program, mapy, vstupenky naleznete na www.szigetfestival.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY