Faithless slaví dvacet let existence kolekcí remixů. Avicii skvěle předělal "Insomnia"

29.07.2015 11:49 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Když britští Faithless v roce 2011 ohlásili konec, rozesmutnili milióny fanoušků po celém světě. Ale jak už se v hudbě v minulosti mnohokrát potvrdilo, většinou nic není definitivní, a tak Maxi Jazz a Sister Bliss počátkem tohoto roku ohlásili velkou oslavu u příležitosti dvacátého výročí založení jejich domovské kapely.

Seskupení již opět vesele koncertuje, třeba hned v srpnu zahraje na Ibize, doma v Anglii nebo v sousedním Německu. Kromě toho se na podzim dočkáme speciálního alba s názvem "Faithless 2.0. (Special Remix Album)", které krom pár nových písní nabídne hlavně remixy známých songů, o které se postarali například Tiesto, Rudimental, Flux Pavilion, Above & Beyond, Booka Shade, Claptone, High Contrast, Eric Prydz, Armin van Buuren nebo Disciples.

Některé z nich už fanoušci znají, jiné byly vyhotoveny speciálně pro účely nadcházejícího nosiče. Do této skupiny patří i nová verze velkého hitu "Insomnia", který se po dvaceti letech dočkal i prvního oficiálního rádiového remixu, který vytvořil někdo jiný než právě Faithless. O ten pro rok 2015 Maxi a Sister požádali Aviciiho a rozhodně neprohloupili. Píseň sice přináší aktuální taneční sound a tvrdý klubový beat, ponechává si však většinu původní temné atmosféry. A to je dobře.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY