George Michael vs. George Bush vs. Tony Blair!

12.07.2002 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

George Michael video Shoot The Dog
© georgemichael.com
George Michael vydal před několika měsíci singl "Freeek!", který i přes skutečně masivní reklamní kampaň a superdrahý videoklip nebyl až tak úspěšný, jak si představoval, takže to po krátké době zkouší znovu a trošku jinak.

Nový singl "Shoot The Dog" vyjde 5. srpna a je kontroverzní ve zcela jiné oblasti, než sexuálně explicitní "Freeek!". Michael se v něm totiž po textové stránce naváží do britského premiéra Tonyho Blaira a jeho zahraniční politiky, stejně tak do USA a prezidenta George Bushe zvlášť. Textová složka však je naprosto neškodná oproti animovanému videoklipu, kde to George dal sežrat snad úplně všem, vidět Blaira jak dělá psa Bushovi, je skutečně zážitek. Jakkoli se Američané už stačili ozvat s tím, že je to uráží, hudební fandové se mohou jen v klidu bavit spoustami veselých scének a hledat známé a zparodované osobnosti.

Po hudební stránce je "Shoot The Dog" velmi odlišný od "Freeek!", temnou elektroniku vystřídal veselý, téměř disco zvuk, takže připravované album, které by snad mělo vyjít na podzim, slibuje být mixem mnoha různých stylů.

Na videoklip k "Shoot The Dog" se můžete podívat na oficiálním webu George Michaela.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY