U2 natočili k "Song For Someone" opravdu skvostný klip

18.07.2015 10:07 - Jaromír Koc | foto: Universal Music

Irská kapela U2 uvolňuje singly ze své loňské desky "Songs Of Innocence" opravdu velmi pozvolna. Naposledy jsme se s Bonem a jeho partou mohli v rádiích setkat díky songu "Every Breaking Wave", který vyšel v prosinci. Nyní je tu konečně novinka "Song For Someone", kterou doprovází i hodně povedený vizuál. Na skvělém ploužáku se podílel například i Ryan Tedder z OneRepublic, celou produkci si vzal na starost oblíbený Brit Flood.

O režii více než sedmiminutového dílka se postaral uznávaný Vincent Haycock, který stojí za povedenými klipy pro Calvina Harrise, Lanu Del Rey, Florence And The Machine nebo Paula McCartneyho. Po domluvě s Bonem režisér oslovil amerického herce Woodyho Harrelsona, jenž si ve videu zahrál hlavní, a je třeba dodat, že velmi emotivní roli. Ztvárnil totiž vězně, který se po letech v zajetí konečně dostává na svobodu a poslední okamžiky za mřížemi prožívá pln strachu, jak na ní bude přijat. První věcí, která ho totiž čeká, není integrace do společnosti, ale setkání se svojí dcerou, již si díky odpykávání trestu pamatuje jen jako malou.

Harrelson svou roli zahrál naprosto fantasticky, navíc autentičnost celého jeho výstupu umocňuje i fakt, že dotyčnou dívku si v klipu zahrála jeho devatenáctiletá dcera Zoe.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY