Opičáci z Guano Apes jeli v Plzni na neutrál

05.07.2015 20:53 - Martin Soják | foto: Čestmír Jíra / musicserver.cz

Vřeštící orangutani, nebo roztomilé opičky? Vlastně ani jedno. Guano Apes totiž stáli tak někde na pomezí. Němečtí punk-rockeři neodehráli největší show vašeho života, dobrý koncert ale určitě ano. Více z jejich vystoupení na plzeňském Rock For People Europe v naší reportáži.

Live: Guano Apes

místo: Rock For People Europe, Papírny, Plzeň
datum: 4. července 2015

Guano Apes, RFP Europe, 4.7.2015
© Čestmír Jíra / musicserver.cz
Ve festivalovém areálu se v sobotní podvečer zase ochladilo, a co bylo hlavní, konečně se dostavily dlouho očekávané davy. Ačkoliv je pravdou, že většina diváků přijela spíše na pozdější Motörhead a v obecenstvu jste místo nafukovacích banánů vhodných pro opici z loga skupiny narazili na spousty fandů anglické formace s War Pigem na tričku.

Sandra Nasić je známá pro svůj dobrý módní vkus a ani tentokrát se nenechala zahanbit. Nicméně trochu podcenila, jaké horko ve skutečnosti je, a stejně jako zbytek skupiny přitančila v dlouhých šedých džínách.

Guano Apes, RFP Europe, 4.7.2015
© Čestmír Jíra / musicserver.cz
Guano Apes začali svůj hodinový koncert písní "Close To The Sun" z loňské novinky "Offline" a nechyběly ani známé pecky jako "You Can't Stop Me" nebo hitová "Open Your Eyes", s níž skupina v roce 1996 vyhrála soutěž Local Heroes, a odstartovala tak svoji zářnou kariéru. A díky plakátům z roku 1999 v backstagei festivalu zavzpomínali její členové i na svůj tehdejší koncert v Českém Brodě.

Zpěvačka se zdála ještě živější a usměvavější než jindy a svými tanečky a dobrou náladou se snažila rozeskákat davy. Neúnavně běhala ze strany na stranu, aby byla divákům co nejblíž, a spolu s kytaristou Henningem Rümenappem si vylezla i na reprobedny před pódiem. Ta holka se prostě pro kameru narodila.

Naštěstí to ale nedopadlo až tak zle jako na Rock am Ringu 2012, kde Stefan Ude ukázal divákům kromě svých basáckých dovedností i holý zadek. Guano Apes se však koncertem v Plzni dobře bavili, neboť v samotném zápalu hraní úplně zapomněli na to, že jim mezitím došel čas. Namísto další plánované písně tak troušku zbrkle zařadili rovnou přídavek "Lords Of The Boards", a tím povedený koncert ukončili. Už teď se těšíme, až se jejich logo opice ve zlatém věnci znovu ukáže nad některým z českých pódií.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY