David Bowie chystá našlapaný box set "Five Years 1969-1973"

28.06.2015 14:00 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

"Five Years 1969-1973", tak se bude jmenovat chystaný box set britského zpěváka a skladatele Davida Bowieho. Připravovaná kolekce přinese šest remasterovaných alb, dva živáky a jako bonus kompilaci raritek. V obchodech se objeví 28. září a bude čítat celkem dvanáct CD nebo třináct LP.

Obsáhlá sbírka je první z připravovaných sad, které mapují hudebníkovu kariéru. Jak název napovídá, z remasterovaných desek zde najdete "David Bowie AKA Space Oddity", "The Man Who Sold The World", "Hunky Dory", "The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars", "Aladdin Sane" a "PinUps" - tedy prvních šest počinů z umělcova arzenálu. Z živáků se můžete těšit na "Live Santa Monica '72" a "Ziggy Stardust: The Motion Picture Soundtrack". Nechybí ani stereo mix "The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars" z roku 2003.

A nyní konečně k raritním nahrávkám. "Re:Call 1" mají tvořit dva disky, jenž budou vrchovatě naplněny skladbami nahranými mezi lety 1969 až 1973. Písně se však ve valné většině doposud neobjevily na žádné desce, nebo se jedná o ojedinělé songy (například dema, singlové verze). Jednu z nich "Holy Holy" byste ale našli na singlu "'71 Mercury single".

Pro sběratele chystá Bowie toto léto také nové vydání singlu "Let's Dance", původně zveřejněného v roce 1983. Půjde o žlutý vinyl, kterým zpěvák oslavuje otevření své výstavy "David Bowie Is" v australském Melbourne. Kromě samotného singlu zde bude i jeho živá podoba, pořízená během turné "Serious Moonlight" na koncertě v kanadském Vancouveru. Obě verze prošly remasteringem a k dostání bude pouze omezený počet pěti set padesáti kusů.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY