Praha si v říjnu užije elektronické vizionáře Son Lux

25.06.2015 12:31 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Projekt Son Lux v roce 2007 založil americký multi-instrumentalista Ryan Lott, aby se posléze rozrostl do tříčlenné sestavy a upozornil na sebe například spoluprací se Sufjanem Stevensem nebo stále populárnější zpěvačkou Lorde na nahrávce "Alternate Worlds". Výrazný milník v tvorbě těchto vizionářů se stalo ale již album "Lanterns", které vyvezli i na putovní festival elektronické hudby Electronic Beats se zastávkou v Praze.

Produkce Son Lux je pompézní, avšak sevřená do temného a nepolapitelného světa mrazivé elektroniky. Ryan Lott coby člověk maximálně vzdělaný v kompozici dokáže do každého jednotlivého tracku vnést jak snadno zapamatovatelné popové melodie, tak i energické beaty, překvapivé zvraty a nepřeberné množství zvukových koláží. Zároveň je výborným a charismatickým zpěvákem, jehož hlas bohatě podporují vícehlasy, a tak v souhrnu nahrávky Son Lux i živé koncerty newyorské kapely garantují jedinečný zážitek.

Jedno další unikátní setkání je opět na obzoru v Praze, a to přesně 31. října, kdy Ryan Lott a jeho parta zavítají se svým osobitým pojetím electro popu do klubu MeetFactory. Tentokrát představí především čerstvé album "Bones", které vyšlo 23. června letošního roku. Vstupenky na koncert jsou k dostání v předprodeji za 290 Kč nebo na místě za 390 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY