Muse a Jason Derulo se drží v čele britských žebříčků, Adam Lambert je poprvé v Top 10

22.06.2015 19:15 - Josef Martínek | foto: Petr Klapper / musicserver.cz

Jedničky se sice týden před letními prázdninami v Británii nemění - za Muse a Jasonem Derulem ale došlo k řadě přesunů. Adam Lambert se s novinkou "The Original High" poprvé vmáčkl do albové Top 10, po třiceti letech se vrátil Giorgio Moroder. V singlech zaznamenala Britney Spears třicátý hit v hlavní Top 40.
Jason Derulo - Want To Want Me
© facebook interpreta
SINGLY - Letošní rok zatím v Británii přeje vítězům, kteří se na jedničce usadí na poměrně dlouhou dobu. Jason Derulo vede s "Want To Want Me" už počtvrté, podobně vytrvalí byli před ním OMI (aktuální číslo tři), Ellie Goulding a také Mark Ronson a Bruno Mars. Ti s "Uptown Funk" dokonce začátkem roku kralovali šest týdnů po sobě.

Derulo nasbíral tentokrát sedmapadesát tisíc bodů, k čemuž přispěly i streamy - získal jich tentokrát 2,11 milionu, jen zhruba o šedesát tisíc méně než stále nejstreamovanější OMI s "Cheerleader". Na dvojku se už ale vyšplhali Major Lazer, a DJ Snake - zájem o jejich "Lean On" týden co týden roste a dost možná brzy dosáhne vrcholu. Dvojka znamená pochopitelně nové maximum.

Na čtyřku se prodral mexicko-americký DJ Deorro, jemuž ve "Five More Hours" asistuje Chris Brown. Zajímavé je i umístění amerických indie rockerů Walk The Moon, ti už mají na kontě tři řadové desky, ale teprve díky songu "Shut Up & Dance" o nich začíná být pořádně slyšet. Minulý týden z toho byl osmičkou první vpád do Top 10, nyní je to znovu o tři pozice lepší.

Naopak Galantis a trojice Skrillex, Diplo a Justin Bieber si o něco pohoršili a z osmičky už je jim v patách rapper Fetty Wap se songem "Trap Queen". K tak vysokému umístění mu jistě pomohl i miláček zdejšího publika Ed Sheeran, který nedávno živě zazpíval coververzi. To devátý David Guetta i desátí Wiz Khalifa a Charlie Puth už v první desítce něco pamatují.

Z novinek nemůžeme opomenout šestnáctku dámského dua Britney Spears a Iggy Azalea, které úřaduje jako "Pretty Girls". Zajímavostí je, že pro Britney se jedná už o třicátý hit, který se dostal do hlavní singlové Top 40 v Británii.

    Top 10 - singly:
  1. Jason Derulo - Want To Want Me
  2. Major Lazer feat. & DJ Snake - Lean On
  3. OMI - Cheerleader (Felix Jaehn remix)
  4. Deorro & Chris Brown - Five More Hours
  5. Walk The Moon - Shut Up & Dance
  6. Galantis - Runaway (U & I)
  7. Skrillex & Diplo feat. Justin Bieber - Where Are U Now
  8. Fetty Wap - Trap Queen
  9. David Guetta feat. Nicki Minaj & Afrojack - Hey Mama
  10. Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Muse - Drones
© facebook interpreta
DESKY - Nabídka novinek na konci června není příliš bohatá, takže si Muse první místo z minulého vydání albového žebříčku udrželi. "Drones" je jejich pátou po sobě jdoucí deskou, která na britském trhu dobyla prvenství. Poprvé od nahrávky "Black Holes & Revelations" z roku 2006 ho ale uhájili i ve druhém týdnu. Nemění se ani stříbro - stále se na něm vyhřívají Florence And The Machine s "How Big, How Blue, How Beautiful".

Na bronz se až z dvanáctky katapultoval Paul Simon s výběrovkou "The Ultimate Collection" a na čtyřce ho následuje James Taylor s čerstvou novinkou "Before This World". Člen Rock'n'rollové síně slávy vydal nový původní materiál po třinácti letech a hned tím vyrovnal své nejlepší umístění v albové hitparádě, kterého dosáhl už v roce 1971 nahrávkou "Mud Slide Slim And The Blue Horizon".

Pátý Ed Sheeran s "X" dovršil rok od vydání, přičemž za celou dobu se jen čtyřikrát nevešel do Top 5, první desítku ale zatím neopustil ani jednou. V elitní společnosti najdeme ještě jednu novinku - Adam Lambert se na třetí pokus konečně vměstnal do Top 10. Co se mu nepovedlo s alby "For Your Entertainment" a "Trespassing", dokázal až s novinkou "The Original High" ovlivněnou švédskými popovými hitmakery. Kromě toho se dařilo i výběrům - vedle zmíněného Simona mají v popředí své bestofky i šestý Glenn Miller a na desítce Fleetwood Mac.

A co dělo v dalších patrech žebříčku? Teprve podruhé od podzimního vydání chybí v Top 10 Taylor Swift s "1989" (12.), na devatenáctce s "Let The Road" debutují Rixton a očekávaná comebacková deska "Déjà Vu" italského DJe a remixéra Giorgia Morodera si vzhledem k počtu hostujících hvězd asi brousila zuby na lepší výsledek, než jakým je číslo třicet. I tak je to pro něj ale na ostrovech nejlepší albové umístění.

    Top 10 - alba:
  1. Muse - Drones
  2. Florence And The Machine - How Big, How Blue, How Beautiful
  3. Paul Simon - The Ultimate Collection
  4. James Taylor - Before This World
  5. Ed Sheeran - X
  6. Glenn Miller - The Very Best Of
  7. Mumford & Sons - Wilder Mind
  8. N Adam Lambert - The Original High
  9. Sam Smith - In The Lonely Hour
  10. Fleetwood Mac - The Very Best Of

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY