Noise-popaři Deerhoof se po osmi letech vrátí do Prahy

24.06.2015 15:48 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Kalifornští Deerhoof jsou nezmaři s dětským nadšením pro muziku, fantazií a hravostí. Od svého založení v roce 1994 vydali již třináct studiových alb, přičemž do širšího povědomí vstoupili díky nahrávkám "Reveille" (2002), "Apple O'" (2003) a "Milk Man" (2004) a na všech si drží laťku proklatě vysoko (hodnocení alb například na allmusic.com v průměru nekleslo pod osmdesát procent). Celá jejich tvorba vykazuje nesmírnou pestrost, nicméně pokud je pro ni něco stěžejní, pak jsou to progresivní kytarové riffy, prudké stopky a zase rozjezdy a kontrast občas i hrubé síly se sladkým hlasem zpěvačky Satomi Matsuzaki.

Premiérově se Deerhoof v Praze představili v MeetFactory, a to již před dlouhými sedmi lety v rámci českou alternativou nabitého večírku. Letos se do Česka vrátí s novinkovým albem "La Isla Bonita" a bude je zde čekat podobně velkolepá seance. V prostoru kulturní sportovny Radlická s nimi totiž na jednom pódium vystoupí shoegaze projekt At Bona Fide, který za léta své existence stal vyhledávaným supportérem klubových koncertů, budějovická parta Kidney Trauma nebo Pražáci Peleton.

Koncert v netradičním prostředí proběhne již 19. července, vstupenky na něj jsou k dostání v předprodeji za 335 Kč nebo na místě za 420 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY