shop.musicserver.cz
MP3 Jukebox 41/2008

MP3 Jukebox 41/2008

Vydáno: 15.10.2008 05:00 v sekci Audio - Karel Veselý | foto: facebook interpreta
Radiohead - Reckoner (Flying Lotus Remix) (8/10)
MP3 ke stažení

Reefer - Let It Go (Flying Lotus Remix) (9/10)
MP3 ke stažení
žánr: abstraktní hip hop

Flying Lotus
Producent Flying Lotus letos vydal výtečné album "Los Angeles", které těžko bude na scéně abstraktního hip hopu hledat nějakou konkurenci. Pokud jste ještě nepropadli kouzlu jeho cvakavých rytmů, rozhodně doporučuji. Prvním krokem můžou být remixy, které FlyLo nedávno udělal pro Radiohead a Reefer. První jmenovaný je příspěvkem do remixové soutěže s novým singlem oxfordské party "Reckoner". Podobně jako u před týdnem na tomto místě probíraných verzí Dipla a Holdena zůstal jediným rozpoznatelným kusem z originálu Yorkův hlas. Je to suita nočních pazvuků a ozvěn zvláštního původu. To se ale dá říct o remixu, který FlyLo vyvedl projektu Reefer (vedlejšák Nicka Thorburna z Islands). Je zázrak, když ještě dnes někdo přijde se zcela originálním zvukem a Flying Lotus to dokázal. Zbytek už je vlastně rutina.

Když už píšu o Flying Lotusovi, mám konečně alibi, jak na musicserveru ukázat kouzelný videoklip ke skladbě "Tea Leaf Dancers".


Deerhoof - Chandelier Searchlight (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: indie rock

Deerhoof - Offender Maggie
Letos v červenci si američtí indie-rockeři Deerhoof přichystali na své fanoušky pěknou legrácku. Vydali nový singl "Fresh Born", ale místo běžných zvukových nosičů zvolili staromilský notový zápis, ze kterého se píseň dala zahrát. Pokud vás to zajímá, zápis a následné verze fanoušků jsou zde. Jejich verze "Fresh Born" už je ke slyšení na novém albu Deerhoof "Offend Maggie". Vyšlo na začátku října a vy si z něho můžete stáhnout píseň "Chandelier Searchlight". Jako obvykle u Deerhoof skladbě vévodí slaďoučký zpěv japonské vokalistky Satomi Matsuzaki. S jejím vokálem to snad ani nemůže být nic jiného než rozverný a roztomile zasněný pop. K písni je natočený i videoklip, podívejte se na něj.


The Matthew Herbert Big Band - The Story (Edit) (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: jazz

The Matthew Herbert Big Band - There's Me And There's You
Samplovací génius Matthew Herbert oživuje svůj Big Band a s pomocí hostů natočil album "There's Me And There's You". Stejně jako na pět let starém "Goodbye Swingtime" mohutně využívá živých nástrojů (i jejich majitelů - slavných britských jazzmanů) a skladby se tak rozrůstají do bohatých zvukových keřů. Vokál k naší ukázce "The Story" obstarala skvělá jazzová zpěvačka Eska Mtungwazi a jak je u Herberta obvyklé, nechybí politická témata. Kdo se na desce ale neobjeví, je britská královna a premiér, kteří prostřednictvím svých tiskových mluvčích odmítli natočit pro Herberta, jak říkají slovo "yes". Jejich dopisy najdete na Herbertově webu.
People Under The Stairs - Anotha' (BBQ) (7/10)
MP3 ke stažení
žánr: hip hop

People Under The Stairs
Jestli vás nudí hiphopové tracky o tom, kolik má která hvězda v bance milionů, zkuste třeba People Under The Stairs. Ti nerapují o diamantech, ale o tom, jak si s partou udělají za domem rožnění. Není to sice nijak objevný song, ale je pořádně funky a rozhodně velmi pozitivní. Jestli americká finanční krize zasáhne i hip hopery, možná takhle střízlivě budou brzy vypadat všechny skladby. Ještě připomínám, že track je z nové desky PUTS nazvané "Fun DMC", jež vyšla na konci září.
The Fireman - Nothing Too Much Just Out Of Sight (7/10)
MP3 ke stažení
žánr: blues

Paul McCartney
Výlet Paula McCartneyho do světa ambientního techna na dvou albech projektu The Fireman byl pro mě osobně velkým překvapením. Možná proto, že jsem měl Paula zařazeného jako nejkonzervativnějšího člena The Beatles, jehož výtvory z 80. a 90. let byly značně, ehm, podivné. A najednou jsem slyšel psychedelické ambientní techno ve stylu The Orb. Bůhví, kolik z toho má na svědomí McCartney a kolik producent Youth (bývalý člen právě The Orb), který tvoří druhou polovinu The Fireman. Teď je tu jejich třetí společné album "Electric Arguments", na kterém je třináct skladeb nahraných za třináct dní. Naše ukázka "Nothing Too Much Just Out Of Sight" už nemá s elektronikou nic společného, je to tvrdé blues s hutným spodkem.

NÁZORY
  • McCartney nejkonzervativnější (OHNOTHIMAGEN, 21.12.2008 17:44) Reagovat

    "Možná proto, že jsem měl Paula zařazeného jako nejkonzervativnějšího člena The Beatles"
    - tupý omyl, opakující se ve všech povrchních názorech na členy Beatles, kde Lennon je chabě vyzdvihován coby kulturní ikona a ostatní padají do podoby jakýchsi poskoků bez chuti a zápachu.
    Pomineme-li ovlivnění tvorby Beatles indickou hudbou, za něž mohou být vděčni Georgi Harrisonovi, pak většinu výbojů přinášel právě ten "nejkonzervativnější" - Paul.
    McCartney stojí za premetalovou podobou "Ticket to Ride" (on navrhl part bicích a hrál i sólovou kytaru), smyčkové efekty Lennonovy "Tomorrow Never Knows" jsou jeho nápadem, většina alba "Sgt Pepper" pochází od něj, odění "Eleanor Rigby" pouze do zpěvu a smyčců je rovněž jeho ideou, byl to on, kdo navrhl slepení krátkých skladeb do slavné "Long One" na druhé straně alba "Abbey Road"...
    Byl to Macca, který, zatímco Lennon se válel doma ve Weybridge a znuděně sledoval televizi, minimálně už v roce 1965 chodil na koncerty klasické hudby, zažral se do Stockhausena a Johna Cage, pomáhal rozjíždět tehdejší londýnskou baštu nezávislé kultury Indica Gallery a daleko před Lennonovou "Revolution 9" si doma vytvářel zvukové koláže a experimentální filmy... tak jaképak překvapení. Dalo se to čekat. Bylo jen otázkou, kdy k tomu dojde.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Paul McCartney se po padesáti letech shledal se svou ukradenou baskytarou Höfner (18.02.2024 14:03)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Zemřel Denny Laine, spoluhráč Paula McCartneyho ve Wings a první zpěvák The Moody Blues (06.12.2023 18:22)
- Hudba v tisku: Nádherná kniha "1964: Oči bouře" je kronikou fotografií a vzpomínek Paula McCartneyho na beatlemánii (26.11.2023 11:00)
- Audio: Takhle by The Beatles zněli dnes. Definitivně se loučí písní "Now and Then" (02.11.2023 15:50)
- The Beatles potvrdili vydání definitivně poslední písně "Now and Then". Poprvé ji uslyšíme příští čtvrtek (27.10.2023 09:11)
- Recenze: Deset bodů je skoro málo. Nonšalantní The Rolling Stones na "Hackney Diamonds" ukazují, že nostalgii nepotřebují (23.10.2023 00:00)
- Na novince Rolling Stones hostují i Paul McCartney, Lady Gaga, Elton John a Stevie Wonder (19.09.2023 13:12)
- Jonny Greenwood ohlásil na červen další sólovku. Pomohl mu s ní izraelský muzikant Dudu Tassa (16.04.2023 11:11)
- Nové desky 13/2023 - od Davida Kollera přes Melanii Martinez po Bury Tomorrow (05.04.2023 09:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu