Dara Rolins s pohádkovou písní "Chcem znamenie" Mariku Gombitovou válcuje

15.06.2015 13:10 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Do kin zamířila nová pohádka režisérky Alice Nellis "Sedmero krkavců". Titulní píseň k ní nazpívala Marika Gombitová. Na hudbu Vašo Patejdla nazpívala skladbu temnou, ponurou, táhlou, těžkopádnou a nepříliš melodickou. Dalším doprovodným songem je novinka Dary Rolins. Dostala název "Chcem znamenie" a Rolins ji interpretuje odlišným způsobem, takovým, který se k pohádkám hodí víc.

Sedmero krkavců plakát
© facebook interpreta
Ač ani jedna ze zpěvaček nebere tyto dvě písně jako souboj, a Marika Gombitová na své facebookové stránce dokonce zveřejnila staré fotografie obou interpretek (viz záhlaví článku), chtě nechtě budou lidé obě písně srovnávat. Dara Rolins zpívá velmi lehce, čistě, v červených sexy šatech jí to sluší a po převážně diskotékových písních se ukazuje i stylově v malinko jiném světě, kde nejde o party, drinky, taneční parkety, ale musí zde naplno ukázat i svůj hlasový fond. A ten má.

Samotný videoklip není příliš světoborný. Prostřihy z pohádky se střídají se záběry z natáčení písně, ale to naprosto stačí. "Jedna písnička, ta Mariky, je titulní, moje je doprovodná, nebo jak chcete - inspirovaná pohádkou. Někdo v tom může mít hokej, ale co je podstatné - žádná z nás nesoupeří o to, která bude lepší. Oběma nám jde o tu samou věc. Jsem přesvědčena, že stejně jako v našem případě můj autorský tým - Dan Hádl, Darča Lenártová a já, i Vašo s Marikou do toho vložili srdce," vysvětlila na svém Facebooku dvaačtyřicetiletá zpěvačka.

Ani v případě Gombitové nemá cenu házet flintu do žita. Návrat po osmi letech je pro ni velmi těžký, ale jako silná osobnost určitě ještě neřekla poslední slovo. Jenom jí to asi bude trvat déle - hlasivky nebyly dlouhou dobu v zátěži a Marika se musí vypořádat se zpěvem vsedě. Přesto se nemusí bát, že by ztratila fanoušky a nebyl o ni zájem. Chystaný duet s Karlem Gottem (volně navazující na jejich první společnou skladbu "Neznámy pár") by měl vzniknout už na podzim.

Jaké je tedy naše finální resumé? Dara za 7/10, Marika o tři body méně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY