Parné léto osvěží novinka Lamb Of God

09.06.2015 13:42 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Americká formace Lamb Of God má pro fanoušky metalu připravenou novou lahůdku. Nástupce tři roky starého díla "Resolution" ponese titul "VII: Sturm Und Drang" a na pultech se blýskne 27. července.

Produkci alba dostal opět na starost Josh Wilbur, nahrávalo se ve studiích NRG Recording Studios v Severním Hollywoodu a pak také v Soul Studios. Jako první ochutnávku vybrali muzikanti kousek "Still Echoes", který jste mohli slyšet již od poloviny května. Samotný název pak vysvětluje frontman kapely Randy Blythe tím, že nepřímo odkazuje na jeho zadržení na pražském letišti koncem června roku 2012. Důvodem byla událost, která se stala na koncertě odehraném dva roky zpět. Jednoho z fanoušků totiž tehdy stála návštěva show Lamb Of God život. Jak ještě frontman prozradil, titul novinky zcela reflektuje témata nových písní, jež pojednávají o lidském jednání za velmi extrémních podmínek.

Zcela nevšední zážitek odráží pak zmíněný první singl "Still Echoes". "Jde o historii pankrácké věznice, kde jsem strávil více než měsíc. Byla tam i gilotina, na které v letech 1943 až 1945 byly popraveny skoro dva tisíce lidí. Bylo to levnější, než je nechat zastřelit, a rychlejší, než je pověsit. Seděl jsem tam a přemýšlel právě o těchto lidech, kteří zde přišli o život."

Tracklist CD "VII: Sturm Und Drang" je následující: Still Echoes, Erase This, 512, Embers, Footprints, Overlord, Anthropoid, Engage The Fear Machine, Delusion Pandemic, Torches.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY