Florence And The Machine vítězí i se třetí deskou v britském žebříčku

08.06.2015 16:22 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Z velkého množství novinek aktuálního týdne doputovala na vrchol britské albové hitparády třetí řadovka Florence And The Machine "How Big, How Blue, How Beautiful". Ta prvenstvím navazuje na úspěch předchozích dvou studiovek. V singlech k pomyslnému střídání stráží nedošlo, Jason Derulo první místo udržel.
Jason Derulo - Want To Want Me
© facebook interpreta
SINGLY - Jason Derulo přidává s "Want To Want Me" druhý týden v čele singlového pořadí, když dosáhl celkového počtu sedmdesáti pěti tisíc bodů. Výrazně mu k tomu pomohly i streamy, kterých nastřádal 2,07 milionu. V této dílčí statistice ale nadále vede OMI s "Cheerleader" (2,33 milionu), v hlavním žebříčku aktuální číslo tři.

Na dvojku se vyšvihla nizozemská zpěvačka a modelka Natalie La Rose s hitem "Somebody", který už stihl zabodovat v první desítce i v USA. Asistuje jí u toho v roli hosta Jeremih. Písnička si přitom polepšila na stupně vítězů až ze sedmé desítky - může za to oficiální vydání v tomto týdnu, předchozí výsledek obstarávaly výhradně body ze streamů.

Žádnou další novinku už v Top 10 nenajdeme, a tak se od čtvrtého do desátého místa seřadily již osvědčené songy. Major Lazer se s "Lean On" z minulé sedmičky prodrali zpět těsně pod medailové stupně a jsou čtvrtí, z pětky jim dýchají na záda minule bronzoví Skrillex a Diplo se svým projektem JACK Ü a Justinem Bieberem jako hostem.

Dubnová jednička "See You Again" nevyklízí pozice ani v červnu - Wiz Khalifa a Charlie Puth s ní tentokrát zaznamenávají šestku, ze sedmičky je následují Galantis, kteří si s "Runaway (U & I)" polepšili o jedno místo, a na osmičku si lehce pohoršil LunchMoney Lewis. Taylor Swift a Kendrick Lamar klesají hned o čtyři místa a zapisují si devítku, to David Guetta, Nicki Minaj a Afrojack desítku pro "Hey Mama" nemění.

    Top 10 - singly:
  1. Jason Derulo - Want To Want Me
  2. N Natalie La Rose feat. Jeremih - Somebody
  3. OMI - Cheerleader (Felix Jaehn remix)
  4. Major Lazer feat. & DJ Snake - Lean On
  5. Skrillex & Diplo feat. Justin Bieber - Where Are U Now
  6. Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
  7. Galantis - Runaway (U & I)
  8. LunchMoney Lewis - Bills
  9. Taylor Swift feat. Kendrick Lamar - Bad Blood
  10. David Guetta feat. Nicki Minaj & Afrojack - Hey Mama

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Florence And The Machine - How Big, How Blue, How Beautiful
© facebook interpreta
DESKY - Třetí album a třetí #1 úspěch. Pohled na albový žebříček dokazuje, že zájem o Florence And The Machine ani skoro čtyři roky po předchozí desce "Ceremonials" nijak neochabl. Florence Welch a spol. mají s "How Big, How Blue, How Beautiful" zhruba sedmdesát tisíc bodů, což i tentokrát stačilo na prvenství. Zajímavostí je, že debut "Lungs" z roku 2009 se navíc tentokrát vrátil do žebříčku, a to poměrně vysoko - na osmnáctou pozici.

Novinek bylo v tomto týdnu v první desítce hned pět, z toho čtyři si rozdělily nejvyšší pozice. Chlapecká skupina Collabro, která loni zvítězila v osmé sérii show Britain's Got Talent, startuje s druhou deskou "Act Two" na stříbře. Připomeňme, že loni se "Stars" dokonce v hitparádě zvítězili. Bronz urval Jamie xx z londýnských The xx se sólovkou "In Colour".

Pomyslné brambory sklidili Simply Red, "Big Love" je včetně kompilací a živáků už jejich třináctým albem umístěným v elitní desítce. Ze starších alb je na tom nejlépe Taylor Swift, jejíž "1989" přidává další týden v Top 5. Nahrávka vydaná loni v listopadu se z dvaatřiceti kol v žebříčku jen jedinkrát nevešla do první desítky a už nyní je jednoznačně nejúspěšnějším albem zpěvačky na britských ostrovech.

Will Young je jako minulý vítěz šestý, Sam Smith sedmý a na osmičce sídlí punkeři Slaves s pátou novinkou týdne "Are You Satisfied". V Top 10 nemohou chybět ani Mumford & Sons a tradičně Ed Sheeran, jehož "X" se už brzy dočká ročního výročí.

Vysoký počet novinek zapříčinil, že řada dalších zajímavých nových titulů se do Top 10 ani nevměstnala. Rockeři The Darkness berou se čtvrtou studiovkou "Last Of Our Kind" číslo dvanáct, aktuální singlový lídr Jason Derulo zakotvil díky "Everything Is 4" na šestnáctce a Major Lazer uzavírají s "Peace Is The Mission" první pětadvacítku.

    Top 10 - alba:
  1. N Florence And The Machine - How Big, How Blue, How Beautiful
  2. N Collabro - Act Two
  3. N Jamie xx - In Colour
  4. N Simply Red - Big Love
  5. Taylor Swift - 1989
  6. Will Young - 85% Proof
  7. Sam Smith - In The Lonely Hour
  8. N Slaves - Are You Satisfied
  9. Mumford & Sons - Wilder Mind
  10. Ed Sheeran - X

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY