Vlasta Redl a Jiří Pavlica s Hradišťanem znovu vydali společné album a vyráží na turné

06.06.2015 08:15 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Už na konci osmdesátých let vzniklo mezi Jiřím Pavlicou a Vlastou Redlem přátelské pouto. Několikrát si vzájemně hostovali na svých koncertech, aby v roce 1994 vydali album "Vlasta Redl/Ag Flek & Hradišťan/Jiří Pavlica". Spojení bigbítu s cimbálovou muzikou získalo mnoho ocenění, mezi kterými se vyjímá i naše obdoba Grammy či titul Album roku podle časopisu Folk&Country. Kromě toho se výborně prodávalo a společný projekt opakovaně plnil sály po celé republice.

Vlasta Redl/Ag Flek & Hradišťan/Jiří Pavlica
© facebook interpreta
"Nějak se mi zastesklo po té lehkosti, skoro až bezpracnosti, s jakou jsme tehdy s klukama z Hradišťanu spolu hráli. Kdykoli se tyhle dvě party postavily vedle sebe na jeviště, bylo to tak bizarní, že ani skoro nebylo třeba nic vymýšlet - sotva jsme začali hrát, už to bylo originální. No dobře, co bylo, to bylo, ale v lednu se mně přihodila taková podivná věc… Vzal jsem to jako znamení shůry, koupil jsem láhev a jel Jirku navštívit. Byl v šoku, ale shodli jsme se, že aspoň zkusíme zjistit, jestli se nám to tehdy taky všechno jen nezdálo," řekl Redl ke znovunavázání spolupráce.

V pátek 5. června vyšla u Warner Music reedice zmiňované desky, opatřená remasterovaným zvukem a novou úpravou obalu. Nechybí na ní ani několik společných vystoupení, z nichž stojí za zmínku především koncert na Colours Of Ostrava. Program koncertů Vlasty Redla a kapely spolu s Hradišťanem budou tvořit nejen skladby z tohoto výjimečného alba ("Husličky", "Smrti", "Žlutava", "Vlaštověnka", "Vandrovali hudci"), oba soubory se představí i reprezentativními ukázkami současné tvorby.

Šňůra nese název "Vandrovali hudci" a prozatím má tyto potvrzené termíny:

3.7. - Lednice - zámek
9.7. - Strážnice - DK Strážničan
15.7. - Ostrava - Černá louka
18.7. - Buchlovice - Amfiteátr
23.7. - Praha Střelecký Ostrov
24.8. - Brno - nádvoří hradu Špilberk

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY