Karel Šíp slaví své sedmdesátiny vydáním kompilace "Bláznivej kmet"

30.05.2015 12:54 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Karel Šíp patří v současnosti k nejznámějším moderátorům u nás. Jeho "Všechnopárty" si týden co týden pouští v televizi statisíce lidí, kteří ho už dříve mohli vídat v podobně laděných pořadech "Horoskopičiny", "Skopičiny" či "Paškál". Do nich si často zval a zve i hosty z hudební branže. Má k tomu pádný důvod.

Karel Šíp - Bláznivej kmet
© facebook interpreta
Sám je totiž tak trochu jedním z nich. Pomáhal objevit Jiřího Schelingera, hrál na baskytaru ve skupině Faraon a ve dvojici s Jaroslavem Uhlířem napsal desítky známých i méně známých písní. "Byl jsem uhranutý Semaforem, jejich texty a to byl popud, abych to sám zkusil nejprve na zahraniční písničky, pak už i původní."

V pondělí 1. června slaví své sedmdesáté narozeniny a vydavatelství Supraphon mu připravilo dárek v podobě kompilace "Bláznivej kmet". Na ní se objeví jedenadvacet písní, které napsal pro mnohé domácí interprety. Jmenovat můžeme Karla Gotta, Marcelu Holanovou, Leonu Machálkovou, Rangers, Jana Toužimského, Petru Janů či Olympic. Sešly se zde Šípovy absolutní hitovky z posledních tří dekád, včetně "Když muž se ženou snídá", "Ráno (Strano)", "Žízeň lásky (What A Feeling)", "Čau, lásko", "Inženýrská", "Kakaová", "Sláva, jsou bály", "Pane můj" či titulní "Bláznivej kmet".

"Momentálně bych na svém životě nechtěl měnit vůbec nic. Ani bych si nepřál, aby mi bylo třeba o dvacet let míň. Došel jsem k určitému rozumovému standardu, o věcech vím víc, než když mi bylo čtyřicet. Kdyby šlo status quo zachovat, tak budu nejšťastnější člověk na zemi," dodává Karel Šíp.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY