Pitch Perfect 2 naladil v USA vítěznou notu, Wiz Khalifa se už obává novinky Taylor Swift

21.05.2015 22:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Soundtrack z druhého dílu "Ladíme!", tedy "Pitch Perfect 2", se stovkou tisíc kusů zvítězil mezi alby v Americe. Debutovali také Incubus a Snoop Dogg. V singlech pokračovala jízda "See You Again", zatímco Taylor Swift se nachystala k útoku s "Bad Blood".
Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
© facebook interpreta
SINGLY - Wiz Khalifa a Charlie Puth přidávají šestý týden v čele se "See You Again". Kluci si připsali dalších 229 tisíc downloadů (-9 %) a 22,9 milionů streamů (-7 %) a v rádiích si výrazně polepšili o 16 %, jako Airplay Gainer popáté z sebou, na 148 milionů impresí a příští týden už asi překonají The Weeknda.

Nezvykle si teď neprobereme zbytek Top 10, nýbrž nejvyšší re-entry, což je Taylor Swift s "Bad Blood" na 53. příčce. Klip ke skladbě, čtvrtému singlu z alba "1989", totiž debutoval na Billboard Music Awards pozdě večer v neděli a první výsledky už se stačily projevit. Za pár hodin si hit s Kendrickem Lamarem stáhlo 47 tisíc lidí a k tomu v průběhu týdne zaznamenala tradiční nezremixovaná verze 27 milionů přehrání v rádiích.

Jak ale dopadne příští týden? Vystřídá snad Taylor na trůnu Wize? Prvotřídní klip si na YouTube za 24 hodin přehrálo 20,1 milionů lidí, čímž o půl mega překonal předchozí rekord "Anaconda" Nicki Minaj. Z přehrání bude hodně z USA, a do neděle tak může zaznamenat týdenní rekordní čísla ve Streaming Songs.

Na iTunes je singl jednoznačně nejprodávanější a tak je klidně možné, že "See You Again" porazí. Vzhledem k existenci klipu ani příliš nevadí, že absentuje na Spotify. Nutné je však podotknout, že také Wiz a Charlie, ještě s pomocí Lindsey Stirling, také vystoupili na Billboard Music Awards, které letos byly hodně zásadní a navíc měly nejlepších sledovanost v tomto století.

Zpět tedy k první desítce. Fetty Wap s "Trap Queen" udržel stříbro s lehkými propady v rádiích a downloadech a mírným růstem ve streamech. O čtvrtinu si ve streamech polepšil bronzový The Weeknd, nejspíše díky začátku prodeje "Fifty Shades Of Grey" na videonosičích.

Čtvrtou příčkou "Shut Up And Dance" získali své nové nejvyšší umístění Walk The Moon a přeskočili tak Marka Ronsona. "Uptown Funk!" je v Top 5 už dvacátý čtvrtý týden a zbývá mu jediný týden k vyrovnání rekordu LeAnn Rimes s "How Do I Live".

Jason Derülo s "Want To Want Me" poskočil na šestku a jsem zvědav, jaký bude druhý singl z "Everything Is 4", protože ven už vypustil "Get Ugly", "Cheyenne" a "Broke" se Steviem Wonderem a Keithem Urbanem a všechny jsou parádní.

Maroon 5 se "Sugar" spadli na sedmičku a už se těší na vrchní pozice s novým chytlavým "This Summer's Gonna Hurt Like A Motherfucker", který odstartoval na šedesát sedmičce. První desítku uzavřeli Ellie Goulding, navrátivší se T-Wayne a Ed Sheeran. Jeho "Photograph" debutovalo na 92. pozici.

V druhé desítce se za sebou seřadili David Guetta s "Hey Mama", Andy Grammer s "Honey, I'm Good" a Tove Lo s "Talking Body". David Guetta má díky vystoupení s Nicki Minaj na Billboardích cenách a vydání klipu příště Top 10 jistou. Tove Lo k většímu výkonu může pomoct třeba tímto.

    Top 10 - singly:
  1. Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
  2. Fetty Wap - Trap Queen
  3. The Weeknd - Earned It
  4. Walk The Moon - Shut Up And Dance
  5. Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk!
  6. Jason Derülo - Want To Want Me
  7. Maroon 5 - Sugar
  8. Ellie Goulding - Love Me Like You Do
  9. T-Wayne - Nasty Freestyle
  10. Ed Sheeran - Thinking Out Loud

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Pitch Perfect 2
© facebook interpreta
DESKY - "Ladíme!", nebo-li "Pitch Perfect", je snad nejlepší ze všech těch hudebních teenagerských filmů, a protože vydělal desetinásobek svého rozpočtu, pokračování bylo jisté. V USA se i díky úspěchu "Cups" Anny Kendrick výborně prodával i soundtrack a dvojka nyní popularitu potvrzuje. Vedle zlatého startu v kinech tak "Pitch Perfect 2" získává i první místo v amerických deskách se 107 tisíci jednotkami.

Letos to už je třetí vítězný soundtrack po "Empire" a "Furious 7". A protože se sedmé "Rychle a zběsile" a "Padesát odstínů šedi" vrátili do první pětky, po osmi letech došlo k tomu, že v Top 5 najdeme trojici soundtracků.

Mezi ně se vlezli ještě Mumford & Sons a David Guetta, který s "Listen" vystřelil díky Billboard Awards a 99centové ceně na Google Play. Čtvrté místo je vůbec nejlepší umístění pro slavného producenta.

V Top 10 máme ještě jednu novinku, a to EPčko " Trust Fall (Side A)" rockových Incubus na šestce. Poslední regulérní deska "If Not Now, When?" debutovala na stříbru čtyři roky zpátky. Čtrnáctku pak obsadil Snoop Dogg s funky-disco-soulovým "Bush", kompletně produkovaným Pharrellem Williamsem.

    Top 10 - alba:
  1.  N Různí - Pitch Perfect 2 (107 tisíc jednotek)
  2. Mumford & Sons - Wilder Mind (58, -77 %)
  3. ▲ Různí - Fifty Shades Of Grey Soundtrack (48, -8 %)
  4. David Guetta - Listen (43, +198 %)
  5. ▲ Různí - Furious 7 Soundtrack (41, -12 %)
  6.  N Incubus - Trust Fall (Side A) EP (40)
  7. Zac Brown Band - Jekyll + Hyde (39, -41 %)
  8. Josh Groban - Stages (38, -62 %)
  9. Taylor Swift - 1989 (37, +3 %)
  10. Sam Smith - In The Lonely Hour (36, -8 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY