Peter Nagy pokřtil své nové album "Rockmi overené"

15.05.2015 11:32 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Peter Nagy vydal po šestileté odmlce nové album "Rockmi overené". V Praze mu ho pokřtili kolegové zpěváci a kamarádi herci Miro Žbirka, Lenka Filipová, Miroslav Donutil a Eva Holubová.

Peter Nagy - Rockmi overené
© facebook interpreta
"Jsou to umělci, kteří toho hodně dosáhli. Několikrát jsem jako hudební host účinkoval v programu Mirka Donutila, mám rád jeho humor. Eva Holubová je typ charakterní herečky. Miro Žbirka je můj souputník, i když začínal o pár let dřív. A Lenka Filipová je jediná žena na scéně, která umí hrát na kytaru klasiku a zároveň funguje v popu," poodhalil výběr křestních kmotrů Nagy.

Název desky napovídá, že jsou na ní umístěné legendární popěvky v nových rockovějších aranžmá. Album s novým materiálem chystá Nagy hodně pozvolna. "Zpěvák, který je na scéně tak dlouho jako já, by neměl produkovat množství nových desek. Stačí jedna za několik let. Každá pauza známému jménu prospěje a šestiletá je tak akorát. Aspoň si zatím sbírám témata na úplně novou desku."

Šestapadesátiletý interpret vyhrál v roce 1985 anketu Zlatý slavík a natočil dvanáct řadových alb, z nichž především první tři "Chráň svoje bláznovstvá", "Mne sa neschováš" a "Myslíš na to, na čo ja?" se prodávaly po statisících.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY