Izraelská střela Tiny Fingers předznamenává klipem "The Fall" nové album

15.05.2015 13:01 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Izraelská kapela Tiny Fingers do toho zase začala šlapat. Agresivní, těžké kytarové riffy, drzé zvraty, psychedelické průlety vzdálenými sférami hudebního vesmíru, ve kterém platí mnohem drsnější pravidla než na úzkoprsé evropské scéně, to jsou atributy, které čtveřici vpašovaly do ranku zadaného zboží.

Ve svých zárodcích sice Tiny Fingers ještě pracovali s vokály, na opusu "Megafauna" z roku 2012 se však již naplno uvelebili v ryze instrumentálním rámečku, který dává brutální síle party z Tel Avivu nejlépe vyniknout. Namísto vokální složky se o to více zaměřili na elektronické výrazivo, které je dodneška klíčovou esencí jejich unikátního zvuku. Čerstvá novinka "The Fall" z nadcházejícího alba, které je ohlášeno již na letošní červen, však přeci jen naznačuje určité změny. Kapela jde více do hloubky, neztrácí na energičnosti, ale usměrňuje se, a místo atomové bomby se tak rýsuje spíše jako rafinovaná past.

K první ochutnávce z chystané studiovky stačili Tiny Fingers pořídit také videoklip, který patří k jejich dosud nejreprezentativnějším a mimo jiné autenticky zachycuje civilní tvář Izraele. "Klip se snaží zachytit pocit probuzení, který zažíváme někdy i několikrát během dne, avšak nevěnujeme mu příliš velkou pozornost. Zaciluje se na přerod důvěrně známého prostředí v cosi nového a neznámého, na pohnutí vycházející ze silné vnitřní intuice," vysvětluje baskytarista Boaz Bentur.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY