Rock For People Europe: exkurze evropskou scénou II.

17.06.2015 08:00 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Plzeňský Rock For People si na svůj první ročník pozval elitního britského beatboxera, písničkáře a autora jednoho z nejlepších hudebních alb loňského roku i belgickou kapelu, která předskočila The Rolling Stones. Pokračuje exkurze evropskou scénou, která si dá v Česku dostaveníčko mezi 3. a 5. červencem.

BRNS /BE/


Experimentální rock belgických BRNS má místy až hypnotický zvuk. Přesně jako jejich loňský šestiminutový singl "Void" z poslední studiové sbírky "Patine". Dokážete hudbu vnímat všemi smysly a jste fandy třeba Alt-J? Pak pro vás můžou být BRNS černým koněm celého plzeňského Rock For People. (Facebook, YouTube)

Kdy? 3. července

Fink /GB/


Kdo si britského písničkáře Fina Greenalla byl poslechnout v únoru v MeetFactory, mohl odcházet se smíšenými pocity. Ne úplně prozíravě sestavený setlist zbrzdil rozjeté publikum v druhé polovině vystoupení náladovým folkem, kterého je plná aktuální, podle kolegy Davida Věžníka velmi povedená Finkova řadovka "Hard Believer". Interpret, který si dobře rozumí s dravou elektronikou i jemnými ambientními hrátkami, je ale profesionál každým coulem a festivalové vystoupení bude zase o něčem jiném. What do you Fink? (Facebook, YouTube)

Kdy? 3. července

THePETEBOX /GB/


"Týpek s kytarou a ničím jiným, co protáčí looper na dvě stě procent a spolu s beatboxem a zpěvem před ušima komponuje známé singly, jako pán shlíží z výše na roj hlav, jejichž ústa se nadšením pružně otevírají a zavírají - překroutíme-li známé přísloví, dalo by se trefně poznamenat, že 'byl oheň na střeše'," tak viděl musicserver vystoupení nottinghamského beatboxera, který si říká THePETEBOX, na loňském ročníku RFP v Hradci Králové. Letos se tahle hudební atrakce představí v Plzni a snad trošku obmění repertoár. (Facebook, YouTube)

Kdy? 3. července

The Ting Tings /GB/


Velká Británie jako líheň mnoha výborných rockových interpretů bude mít na evropském Rock For People několikeré zastoupení. The Ting Tings patří k těm kapelám, které přijedou zahrát písně z nové desky. Ta vyšla pod názvem "Super Critical" v říjnu a zachytila anglickou dvojici ve funky náladě. Sice se na ní The Ting Tings nedokázali tolik odvázat, o to větší motivaci předvést, že nové songy mají koule, ale budou mít naživo. (Facebook, YouTube)

Kdy? 5. července

Triggerfinger /BE/


Belgičané Triggerfinger to rozbalili v Česku poměrně nedávno. V listopadu představili novou nahrávku "By Absence Of The Sun" v Praze a na Sedmičku dýchly sedmdesátky. Svým hard rockem šmrnclým dávkou blues rozhýbali před dvěma lety dokonce i londýnský Hyde Park, když předskakovali legendám Rolling Stones. Největší popularitu kapele paradoxně nepřinesla vlastní tvorba, ale akustický cover skladby "I Follow Rivers" (původně od Lykke Li), se kterým se stala číslem jedna doma v Belgii i sousedním Nizozemsku. (Facebook, YouTube)

Kdy? 5. července

Nezapomeňte, že všechny tyto kapely (a spoustu dalších), můžete vidět od 3. do 5. července v Plzni na festivalu Rock For People Europe.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY