Furious 7 v USA válí: Wiz Khalifa vyhrál se singlem "See You Again" a díky tomu i celá deska

15.04.2015 22:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Soundtrack z "Rychle a zběsile 7" dokázal dobýt americkou singlovou i deskovou hitparádu. Paula Walkera vzpomínající singl "See You Again" Wize Khalify a Charlieho Putha doslova převálcoval 14 týdnů dominující "Uptown Funk!" a zajistil tak i vítězství celému soundtracku díky připočítávání streamů a downloadů.
Rychle a zběsile 7 Furious
© facebook interpreta
SINGLY - Vláda "Uptown Funk!" je po téměř rekordních 14 týdnech u konce! S radostí vítám na první místě Wize Khalifu a Charlieho Putha a jejich "See You Again". Záverečná skladba filmového "Furious 7" zazářila v digitálu, když dosáhla 464 tisíc downloadů a 25 milionů streamů. Díky 176% nárůstu počtu stažení byla Digital Gainerem a v streamech také zaznamenala největší zlepšení, o 510 %. Na Spotify se track stal historicky nejstreamovanější skladbou za období jednoho týdne, i v intervalu jednoho dne, když 13. dubna dosáhl 4,2 milionu přehrání.

Letos tak v polovině dubna vítáme teprve druhého výherce Hot 100, Mark Ronson a Bruno Mars vedli od začátku roku. Poznámka: Billboard do 2015 vydání počítá i poslední dva měřené týdny roku 2014 kvůli posunutému vydávání časopisu, viz i názvy YouTube videa s Top 10 níže - žebříček týdne 6.-12. dubna vychází 16.4., ale s datem vydání 25.4.

Pro Khalifu je to druhý zlatý singl po "Black And Yellow", pro nováčka Putha samozřejmě první. Vzhledem k tomu, že soundtrack zároveň zvítězil mezi deskami, opakuje se tu situace, která se naposledy stala před 12 lety, když uspěl Eminemův "8 Mile" a track "Lose Yourself". Zároveň film opět opanoval kinům a stejně jako semi-autobiografický snímek rappera tak dosáhl rovnou trojitého vítězství.

"Uptown Funk" byl poražen v poměru 1,6 ku 1 a i když opět ztratil jen málo, pravděpodobnost, že výkony "See You Again" opadnou tak, že by ještě mohl pokračovat ve stíhání rekordních 16 týdnů na čele žebříčku, je malá.

Minulý tip pořadí Top 5 mi vyšel jenom na podiu, když třetí opravdu skončili Maroon 5 s "Sugar". Na čtyřku totiž vyskočil rapper Fetty Wap s "Trap Queen", když mu pomohly MTV Movie Awards a ještě můžou přispět více příští týden (proběhly v neděli). Ed Sheeran ale překvapivě zůstal na pětce, když oba šedí interpreti, The Weeknd a Ellie Goulding, své pozice ztratili. "Earned It" skončilo šesté, přestože počtvrté bylo Airplay Gainerem, "Love Me Like You Do" z bronzu spadlo až na sedmičku.

Flo Rida zůstal osmý, Taylor Swift spadla na desítku a na devítce máme nové jméno, Walk The Moon s "Shut Up And Dance". Chytlavá popová skladba si polepšila ve všech měřítkách o více než čtvrtinu. Na dvanáctce už je Jason Derülo s "Want To Want Me".

Koho bychom mohli přivítat příště v Hot 100? Ty Dolla $ign, Charli XCX a Tinashe předvedli "Drop That Kitty" na zmiňovaných MTV Movie Awards (byla o ní řeč i v rozhovoru s Charli). Úspěch v USA bych velmi přál Major Lazer, a DJi Snakeovi, "Lean On" drtí Spotify a Deezer globálně, zrovna v USA však příliš ne. UPDATE: S čtvrtečním zveřejněním celých vysledků vyšlo najevo, že "Lean On" nakonec debutoval na rovném 100. místě.

    Top 10 - singly:
  1. Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
  2. Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk!
  3. Maroon 5 - Sugar
  4. Fetty Wap - Trap Queen
  5. Ed Sheeran - Thinking Out Loud
  6. The Weeknd - Earned It
  7. Ellie Goulding - Love Me Like You Do
  8. Flo Rida feat. Sage The Gemini & Lookas - G.D.F.R.
  9. Walk The Moon - Shut Up And Dance
  10. Taylor Swift - Style

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Rychle a zběsile 7 Furious
© facebook interpreta
DESKY - Celý soundtrack z "Rychle a zběsile 7" si polepšil o polovinu na 111 tisíc jednotek a ovládl tak i Billboard 200. Za posledních 12 měsíců se to podařilo hudebním doprovodům z "Empire", "Guardians Of The Galaxy" a "Frozen". Za stejnou dobu navíc právě poslední dva zmiňované byly vůbec jedinými alby, které zlata dosáhly v jiném než prvním týdnu, což je případ "Furious 7", kterému se to povedlo v týdnu čtvrtém.

Vše by ale bylo jinak, kdyby žebříček nově nepočítal i vážené přepočty downloadů a streamů, které dokupy daly 60 % jednotek na jeho kontě. Očividně i jeden megahit dokáže zajistit výhru celé desce.

Na stříbru debutovali All Time Low s paradoxně all time high čísly, 80 tisíc jednotek "Future Hearts" i toto umístění jsou totiž jejich nejlepšími výsledky kariéry.

O šest pozic, na bronz, si polepšil soundtrack z "Padesáti odstínů šedi", když prostě v Top 10 ztratil nejméně. Díky velké setrvačnosti se na čtyřku z druhé desítky vrátili Maroon 5. Taylor Swift ukončila svůj 24. týden v Top 5.

S rappery to dopadlo tak, že Kendrick Lamar skončil sedmý, Drake osmý a posledně zvítězivší Wale spadl až na jedenáctkua minule bronzový Ludacris se propadl až na osmnáctku. Mezi ně se ještě vlezl další žánrový kolega, Flo Rida, pohodové letní EPčko "My House" debutovalo na čtrnáctce, tedy na stejné pozici jako poslední regulérní album "Wild Ones".

Příští týden může "Rychle a zběsile 7" ohrozit mladíček Shawn Mendes s debutem "Handwritten".

    Top 10 - alba:
  1. ▲ Různí - Furious 7 Soundtrack (111, +51 %)
  2.  N All Time Low - Future Hearts (80)
  3. ▲ Různí - Fifty Shades Of Grey Soundtrack (47, -12 %)
  4. Maroon 5 - V (44, -17 %)
  5. Taylor Swift - 1989 (44, -27 %)
  6. Sam Smith - In The Lonely Hour (43, -27 %)
  7. Kendrick Lamar - To Pimp A Butterfly (42, -36 %)
  8. Drake - If You’re Reading This It’s Too Late (40, -1 %)
  9. Ed Sheeran - x (39, -19 %)
  10. Meghan Trainor - Title (34, -17 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY