Hustle And Drone otevřou dubnové Free Mondays

13.04.2015 08:14 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

13. duben HUSTLE AND DRONE (USA), LOOP STATION (CZ) - electronic, synthpop, trio

Začalo to v osmdesátých letech, kdy se nastavovaly předvolby Casia na temnou, Blade Runnerovi podobnou atmosféru. A když už tyto kdysi futuristické melodie značně zestárly, kapely jako M83 nebo CHVRCHES nechaly tento žánr znovu promlouvat do budoucnosti. Album "Holy Land" portlandského elektronického tria Hustle And Drone je ale trochu v něčem jiné. Nahlíží do budoucnosti z vlastního okna a výhled z něj se vám bude určitě líbit.

Hustle And Drone ovládají jemné basové linky, vokály a stroje tu vládnou od začátku do konce. Duší celého projektu je hlas frontmana Ryana Neighborse (bývalý člen Portugal The Man), který vyjadřuje univerzální pocity existenciální hrůzy, spirituality a zoufalství a vytrhuje tak žánr synthpopu z trupu uchrastěných let osmdesátých. Stroje nikdy nezněly tak krásně.

Loop Station je dvojice z Liberce, jejímiž členy jsou Jan Schwarz (Swabiká - beatbox, rythm, sounds, rap) a Alexandra Erlebachová (Rebela Yella - vocals, sounds, rap). Jak už název napovídá, ke svému projevu používaji Loop station Boss rc505, kam nahrávají smyčky zvuku a beatboxu, jež vytváří podklad pro vokální a rapovou linku. Stylově se zaměřují na trip-hop a prolínají jej dalšími styly, jako jsou breakbeat, punk, dubstep, reagge či drum bass.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY