"Hope Never Dies" není žádný skvost, v Eurovizi ale Jandová a Noid uspět můžou

10.03.2015 19:49 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Už když bylo před časem oznámeno, že Česká republika bude letos znovu soutěžit v populárním klání Eurovision Song Contest a reprezentovat nás budou Marta Jandová a Václav Noid Bárta, dalo se odhadnout, jak asi bude jejich "Hope Never Dies" znít - jako rocková balada s důrazem na líbivost, trochou patosu, drajvu a především zapamatovatelnou melodií.

Výsledek se od očekávání příliš neliší, snad jen rocku je ve skladbě méně, než by se vzhledem k repertoáru obou interpretů dalo předpokládat. I přes hlasové kvality Jandové i Noida song vůbec ničím nepřekvapí, a byť se po klidném rozjezdu snaží gradovat, co to jen jde, platí, že čím víc dvojice exhibuje, tím více nudí. Ani produkce nenaznačuje, že by se na české hudební scéně psal rok 2015. Pět z deseti.

O žádný klenot se tedy nejedná, přesto má Česká republika šanci v Eurovizi uspět. Pomineme-li skutečnost, že Marta Jandová určitě přinese německé hlasy, písnička je přesně tím, co si obecenstvo televizní soutěže žádá - koneckonců loni vítězná vousatá zpěvačka Conchita Wurst vystoupila s podobně velkolepě vystavěnou baladou. Bude tedy zajímavé sledovat, zda Bárta a Jandová udělají v květnu větší díru do Evropy než před nimi Kabát, Tereza Kerndlová či Gipsy.cz.

Píseň si můžete poslechnout na webu České televize, případně prostřednictvím neoficiálního audia níže.

ANKETA
Jak se vám líbí reprezentační song od Marty Jandové a Noida pro Eurovision Song Contest 2015?





Podívat se na výsledky



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY