Padající Madonna, divoký Sheeran, úžasná Faith a další. Podívejte se na vystoupení z Brit Awards

27.02.2015 19:30 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Pád Madonny na letošních Brit Awards jste díky sociálním sítím určitě viděli všichni, ale ruku na srdce - zhlédli jste i celé její vystoupení s písní "Living For Love"? Pokud ne, můžete to nyní napravit - na oficiálním YouTube kanálu tradičních ostrovních cen totiž najdete videa s jednotlivými čísly. Jestli ale zrovna hra na toreadora a býky doprovázená singlem z nadcházející desky "Rebel Heart" za zhlédnutí stojí, nebo se vyplatí věnovat čas jiným interpretujícím hostům, to už necháme na vás.

Doporučit můžeme třeba Eda Sheerana, který prezentoval song "Bloodstream" ze skvěle prodávané druhé řadovky "X". A jestli jste nebyli na jeho nedávném pražském koncertě a rádi byste získali představu, jak jeho písničkářská show o kytaře a pár pedálcích vypadala, máte ideální možnost. Energií, emočním nábojem i dechberoucí gradací je totiž číslo s pražským výkonem srovnatelné, jen se světly se u nás šetřilo. Odměnou byly Sheeranovi mimo zaslouženého aplausu i dvě trofeje za britské album a zpěváka roku.

Představila se i Taylor Swift, podle poroty nejlepší zahraniční zpěvačka roku, když s doprovodem tanečníků a padajících konfet odprezentovala rádiovou hymnu "Blank Space". Mezi videi najdete také záznam počínání Palomy Faith, která předvedla skvělý vokál i kus teatrálnosti v působivé písni "Only Love Can Hurt Like This" z alba "A Perfect Contradiction", za něž byla oceněna jako britská zpěvačka roku. Nechyběli ani Take That s velkolepou show nebo Sam Smith, který přítomné ukolíbal jedním ze svých dojemných cajdáků "Lay Me Down". A k tomu si odnesl dvě ceny.

S prázdnou naopak odešel George Ezra, který zazpíval notoricky známou "Budapest". Možná to bude i tím, že v konkurenci pěveckých kolegů působí stále trochu chlapecky a nevyzrále. A jestli nebyla jinak skoro výhradně popová dramaturgie večera vaším šálkem kávy, snad vás potěší alespoň výstup Royal Blood, podle akademie nejlepší britské skupiny roku, která přinesla na pódium příjemný závan rockové energie.

Chybí už tak jen Kanye West s ohnivým provedením novinky "All Day", které bude nejspíš na oficiální kanál doplněno později. Pokud by vás zajímala i videa ze zákulisí ceremoniálu nebo z předávání samotných trofejí, zavítejte sem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY