Elliphant nám přivezla ze severu energickou smršť

02.03.2015 14:19 - Jaroslav Hrách | foto: facebook interpreta

Koncem února do České republiky zavítala svérázná švédská zpěvačka a rapperka Ellinor Olovsdotter, která si říká Elliphant a kombinuje všechny možné hudební žánry. Pražský klub MeetFactory se z jejího neuvěřitelně energické vystoupení skoro až otřásal v základech.

Live: Elliphant

místo: MeetFactory, Praha
datum: 27. února 2015

Elliphant
© facebook.com/elliphantmusic
Mladá seveřanka Elliphant se vyznačuje především svérázným a značně přidrzlým projevem. Ve své hudbě se vyžívá v míchání více žánrů, obzvlášť elektroniky, taneční hudby a rapu. Mnozí ji mohou znát hlavně díky skvělé skladbě "One More" z minulého roku, ve které jí navíc hostuje dánská zpěvačka , nicméně už dříve se Elliphant snažila zviditelnit se singly "Music Is Life" či "Down On Life".

Původně u nás měla Elliphant vystoupit již v lednu, ale z důvodu nahrávání nové desky svůj koncert přesunula na minulý pátek. Podařilo se mladé Švédce zaujmout a získat české publikum? I když nevyprodala zrovna celý klub, tak si myslím, že ti, kteří na její vystoupení přišli, rozhodně zklamaní nebyli.

Po pár minutách bylo jasné, v jakém tempu se celé vystoupení bude odehrávat. Elliphant naběhla na pódium plná elánu, na hlavě měla rybářský klobouk a s úsměvem na tváři odstartovala svou show se skladbou "Purple Light", jejíž sílu umocnilo fialové osvětlení. Odezva návštěvníků byla zpočátku celkem slabá, nicméně přidrzlá rapperka nelenila a celkem brzy se rozhodla vytasit jeden ze svých největších hitů - "Down On Life". Od té doby už nepolevila a udržovala úspěšně fanoušky ve varu.

Bylo vidět, jak si Elliphant svou koncertní premiéru v Praze do sytosti užívala. Vyzařovala z ní neskutečná energie. Ta byla potřeba obzvlášť u písně "Only Getting Younger", na které se podílel známý americký producent Skrillex. Vyznačuje se opravdu svižným tempem a říznými beaty, což naživo zafungovalo velmi dobře.

Elliphant
© facebook.com/elliphantmusic
Ke konci samozřejmě zazněla hitovka "One More", na kterou skoro všichni čekali a Elliphant ji odzpívala stejně precizně i bez MØ a dočkala se velmi vřelých ohlasů. Závěr skladby ještě protáhla do jiného hudebního podkladu, pak se rozloučila a odešla. Publiku to ovšem nestačilo, a tak si vyžádalo ještě pár přídavků. Ellinor se rozhodla své hodinové vystoupení zakončit příjemným letním songem "Live Till I Die".

Ačkoliv večerní show postrádala silnější a zapamatovatelnější momenty, Elliphant si svým prvním živým vystoupením u nás v České republice ostudu rozhodně neudělala. Naopak předvedla skvělý výkon, při kterém sršela neuvěřitelnou energií a ani na okamžik nezaváhala a nepolevila.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY