Živě: Metallica překvapivě koncertovala. Zahrála na firemním večírku

21.02.2015 09:58 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Podniky v našich podmínkách většinou dopřejí svým zaměstnancům večírek o dvou chodech, maximálně s rautem a sudem piva. Ti pak můžou závidět třeba kolegům z americké počítačové firmy Salesforce, která na společenskou událost pozvala i živou muziku. A netroškařila - na party zahrála Metallica.

Kapela nedorazila na večírek, který se konal 9. února v San Francisku, s jednou či dvěma písněmi, ale odehrála regulérní koncert i s přídavky. Podobně luxusního hosta si společnost Salesforce, kterou magazín Forbes každoročně od roku 2011 vyhlašuje za nejvíce inovativní firmu ve Spojených státech a její tržby dosahují několika miliard dolarů, může dovolit. Námluvy s Metallicou navíc byly usnadněny tím, že ředitel Marc Benioff je přítel a soused kytaristy Kirka Hammetta.

Tihle dva se domluvili už v roce 2011, kdy legenda amerického rocku vystoupila na sešlosti Salesforce poprvé. Tenkrát si skupina prosadila, že na koncert půjde zdarma i několik set členů jejího fan klubu. Jeden z nich potom na fóru napsal: "Všichni tam jen tak stáli bez hnutí a měli v rukách kamery." Ono to tentokrát možná bylo dost podobné. Podívejte se na záznam příprav a části koncertu, kdy Metallica hrála skladbu "Welcome Home (Sanitarium)", a udělejte si obrázek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY