Křehké "Rozpomínání" Hradišťanu

18.02.2015 17:25 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Málokterou desku si oblíbí hudební kritici i posluchači. Stanou se ale i výjimky. O Anetě Langerové a "Na Radosti" už zde byly napsány spousty článků, v závětří se ale drží i Hradišťan, který se svojí novinkou "Vteřiny křehké" uhranul loni v červnu.

Album už nyní vlastní přes šest tisíc lidí a platinová deska bude kapele předána 4. března během koncertu v pražském Divadle Bez zábradlí. Proto už je nejvyšší čas představit i nějaký vizuál. Dočkala se ho skladba "Rozpomínání", která je jako celek velmi niterná, křehká, melancholická a také plná naděje. Režie animovaného klipu se ujal Jakub Čermák.

"Snažil jsem se respektovat poetiku kapely a vystihnout nostalgický charakter písně vyprávěním skrze prostředí a předměty, které v sobě nesou svědectví lidských příběhů, jsou nositeli svojí vlastní předmětné paměti - nebo minimálně v té naší vzpomínky vyvolávají. Ve spolupráci s Jiřím Pavlicou a Davidem Burdou jsme se snažili tomuto příběhu lásky vtisknout i co nejnadějeplnější vyznění," prozradil mladý režisér.

Důvody, proč plné hodnocení snížit, se prostě v tomto případě najít nedají. Video je hravé, líbezné, přirozené i decentní. Nevypadá nabubřele, ale skromně. Ne však ušláple. Pocitů mrazení v zádech, emocí, vzpomínek se neubráníte ani tentokrát. Nesmí se ale zapomenout, že naděje umírá poslední.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY