Kendrick Lamar je tu se singlem "The Blacker The Berry". Kocovina po Grammy se nekoná

12.02.2015 09:06 - Pavel Jína | foto: facebook.com/kendricklamar

Je to pouze pár dní, co Kendrick Lamar přetavil dvě nominace na Grammy ve dvě ocenění. Singl "i" se stal nejlepším rapovým songem roku 2015 a K-Dot si za něj zároveň odnesl cenu za nejlepší rapový výkon. Zdá se ale, že veškerou pozitivní náladu nechal právě na "i", protože v novém singlu "The Blacker The Berry" si bere na paškál rasovou diskriminaci a vrací se k nedávným nepokojům v USA.

Kendrick aka největší pokrytec roku 2015 dává ve skladbě vzpomenout třeba na Trayvona Martina, jehož smrt byla příčinou desítek masových demonstrací v Americe. Za klasickou boombapovou produkcí stojí dvojice Boi-1da a Terrace Martin. Mimo Kendricka zazní v refrénu i DJ Assassin, jehož hlas jsme mohli slyšet na albu "Yeezus" Kanyeho Westa ve skladbě "I’m In It". Oba singly by se měly s největší pravděpodobností objevit na připravované nové desce.

Nutno říct, že Lamar drží nohu na plynu pořádně nízko, tvrdší beaty mu jednoznačně sedí, což dokazuje i v představované novince. Všechno funguje, jak má. Nezbývá tedy nic jiného než se těšit na další singly a hlavně na celou desku, která by se měla na pultech prodejen objevit v průběhu první poloviny letošního roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY