Visací Zámek vyhlásil "Punkový království" a chystá se na spanilou jízdu s novým albem

06.02.2015 09:26 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Visací zámek si dal s novým řadovým albem pěkně na čas. Pět let trvalo, než se formaci podařilo stvořit následovníka CD "Klasika". Ale tvůrčí pauza je u konce, deska "Punkový království" hotová a turné k ní startuje už 6. března v Hořovicích. Na novém albu najdou fanoušci patnáct skladeb, které v sobě mají pokusy o pop i psychedelickou alternativu. "Track ´Volské intro´ by se mohl také jmenovat ´To, co jsme vždycky chtěli hrát, ale nesměli jsme´," říká Michal Pixa.

Visací zámek - Punkový království
© facebook interpreta
Hudbu dali dohromady všichni členové kapely, o texty se postaral v drtivé většině Honza Haubert. Jeden doplnil Michal Pixa a dva jsou vypůjčené. "Hrál kdosi na hoboj" je dílo dekadentního básníka Karla Hlaváčka a skladbu "Žulový vůl" od Christiana Morgensterna formace hrála ve svých začátcích.

"Na textech jsem si dal záležet a chtěl jsem, aby byly vtipné a s nadhledem. Když jsem ale písně nakonec seřadil do alba, zjistil jsem, že celek vyznívá dost výhrůžně. Tu otrávený alkohol a krachující důchody, tu ranní shon a děsný hudební program Radiožurnálu, pak dojde i na manželské vraždy a strašlivý anonymní pohřeb... A všude číhají nakažená klíšťata! Člověk musí k životu přistupovat hodně punkově, aby si ho užil," komentuje album Haubert. Ještě před startem turné má kapela v plánu zveřejnit videoklip k eponymní písni.

Tracklist alba je následující: Punkový království, Rezavý fáro, Všechno je fajn, Sweeti, Hardkór, Veselej, Protitetanové sérum, Hrál kdosi na hoboj, Popsong, Růžovej pocit, Linka 155, Klíště, Nebožtík, Volské intro, Žulový vůl.

Turné bude obsahovat tyto zastávky:

6.3. Hořovice, KD
7.3. Kutná Hora, Česká 1
12.3. Olomouc, U-klub
13.3. Jihlava, Soul
20.3. Ústí nad Labem, Doma
21.3. Ústí nad Orlicí, KD
26.3. Praha, Akropolis - křest alba
28.3. Jistebnice, KD
10.4. Boskovice, Sokolovna
11.4. Frýdek-Místek, Stoun
17.4. Šumperk, KD
18.4. Pardubice, ABC



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY