Čtenáři musicserveru favorizují v letošních cenách Apollo Borise Carloffa

05.02.2015 08:39 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Zatímco o letošním vítězi hudební ceny Apollo 2014 bude tzv. úzká porota v následujících hodinách teprve rozhodovat, čtenáři musicserveru mají o svém kandidátovi na triumf jasno. V anketě, která na našem webu běžela již od prosincového zveřejnění nominací, označili za nejlepší album uplynulého roku "Morphosis" Borise Carloffa. Pro vítěze relativně nového ocenění z roku 2012, se kterým vám aktuálně nabízíme ještě horký rozhovor, se vyslovila skoro třetina hlasujících, konkrétně třicet jedna procent.

Druhý nejvyšší počet hlasů obdržela skupina Zrní, jejíž nahrávku "Následuj kojota" favorizuje čtyřiadvacet procent respondentů. Šestnácti procentům hlasujících se nejvíce líbila deska "V hodině smrti" Lenky Dusilové a Baromantiky, což stačilo na třetí příčku. Kompletní pořadí všech sedmi nominovaných počinů podle našich čtenářů najdete níže.

Ceny české hudební kritiky Apollo se poprvé předávaly v roce 2011, na Nové scéně Národního divadla tehdy uspěl písničkář a rapper Bonus deskou "Náměstí míru". V roce 2012 zvítězil během večera v klubu SaSaZu Boris Carloff s albem "The Escapist", o rok později si v La Loce převzali Bratři Orffové cenu za nahrávku "Šero". Letošní ročník udílení je přístupný pro veřejnost a proběhne 5. února v holešovickém klubu Podnik v Praze. S vítězstvím je spojen šek na 60 tisíc korun od OSA a soška od Maxima Velčovského a Jana Jaroše.

Výsledky čtenářské ankety musicserveru:
1. Boris Carloff - Morphosis 31%
2. Zrní - Následuj kojota 24%
3. Lenka Dusilová & Baromantika - V hodině smrti 16%
4. Kieslowski - Mezi lopatky 14%
5. Adrian T. Bell - Different World 7%
6. Dva - Nipomo 6%
7. Sklenik - Champagne Cork Pop 2%



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY