Lesní zvěř pojala videoklip "Kavka Airlines" v bněnském duchu

25.01.2015 08:50 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Brněnská kapela Lesní zvěř v minulém roce přišla s výrazným albem "Movable Feasts", na kterém ve spolupráci s producentem Dušanem Neuwerthem posunula zase o něco dál svůj rozmanitý styl. Charakteristickou pro ni nepřestává být hravost a spousta energie, jakou se vyznačuje nemnoho nu-jazzových souborů. Bylo by však nepřesné zaměňovat ji s obyčejnou rozpustilostí, na to mají Pohyblivé svátky příliš mnoho tváří.

Všechny tyto stránky se podařilo zachytit ve videoklipu k songu "Kavka Airlines", jedné z nejtanečnějších písní na albu. Předchozí klip pro Lesní zvěř vytvořil známý performer Kittchen, tentokrát se věci chopil režisér Jiří Strnad, který video ve zkratce představuje jako "Kafkovy proměny v myší díře". Hlavní postavu ztvárnil Sergej Senža, principál autorského divadla Facka. Ve vedlejší roli vystupuje režisérovo dětské já a ponorný život proplouvající brněnským podchodem pod Hlavním nádražím, kterému někteří, více nebo méně uštěpačně, přezdívají metro nebo také myší díra.

Videoklip mimo jiné zachycuje scénky ze setkání s náhodnými chodci, které, stejně jako celé natáčení, považuje klavírista Jiří Hradil za velkou zábavu. Podle jeho slov Jiří Strnad kapele dobře rozumí a jím zvolené motivy skvěle korespondují s hudbou Lesní zvěře. Zdá se, že brněnská formace má štěstí na spolupracovníky. Snad jí vydrží i do budoucna, protože "Movable Feasts" obsahuje minimálně několik dalších aspirantů na vizuální ztvárnění.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY