Dave Gahan natáčí další desku se Soulsavers

08.01.2015 14:26 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Již po vydání poslední desky britského dua Soulsavers, na které se v roli hostujícího zpěváka představil Dave Gahan z Depeche Mode, bylo jasné, že se cesty těchto umělců opět spojí. A stane se tak již za pár dnů.

Na první polovinu ledna si Gahan a kapela Soulsavers zarezervovali studio, a měl by tak vzniknout nástupce zhruba dva roky staré desky "The Light The Dead See". Ta se na jaře 2012 setkala s velkým ohlasem a pozitivními kritikami a spolupráci se Soulsavers si tehdy extrémně pochvaloval i sám Gahan. Ten se sice v několika písních dostal až na hranice svých pěveckých sil, avšak celý projekt vnímal jako velkou výzvu.

A obdobně by to mělo být i tentokrát. Přesto, že žádný materiál ještě natočen nebyl, všichni zúčastnění, tedy jmenovitě Rich Machin, Ian Glover i Dave Gahan, mají velmi ambiciózní plán. Desku totiž chtějí vydat již na konci tohoto roku.

Pokud se tak stane a vše klapne podle představ, třeba se fandové dočkají i společného turné. S materiálem poslední desky to na velké koncertování nebylo (došlo jen na jeden minikoncert pro pětasedmdesát fanoušků), ale s dvěma společnými alby by se již nějaká ta šňůra určitě uskutečnit mohla.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY