Nový Spark vychází 2. ledna

02.01.2015 09:34 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Modré vlasy nejsou výsadou pouze kreslené Marge Simpsonové. Na metalových pódiích vrtuli barvy safíru roztáčí Alissa White-Gluz. Sympatická Kanaďanka loni posílila Arch Enemy a původem švédská melodic-deathmetalová formace si s ní podrobila svět. Loni tahle modrá vichřice udeřila na festivalu Masters Of Rock, letos se chystá zasáhnout plzeňský Metalfest. Pro nás to byl důvod, abychom pro první vydání Sparku roku 2015 vyzpovídali nejen Alissu, ale i kapelníka Michaela Amotta.

Spark leden 2015
© facebook interpreta
Svůj sen, následováni davy nadšených příznivců, žijí taky Black Veil Brides, jimž čtvrté studiové album produkoval Bob Rock, chlapík zodpovědný mimo jiné za černé album Metalliky. Poklony ho prý ale plaší, alespoň to v našem rozhovoru tvrdí dívkami obletovaný frontman skupiny Andy Biersack. Mysleli byste si, že Dave Lombardo po vyhazovu ze Slayer upadne v zapomnění? Ani náhodou! Pro Spark se nerozpovídal ale jen o své aktuální formaci Philm, s níž vydal vynikající album "Fire From The Evening Sun", ale například i o tom, jak kdysi odmítl nabídku hrát s Ozzym.

Zpovídali jsme však i nezdolného metalového dědka Uda, stavitele plotů Marka Lanegana anebo napruzeného Nemtheangu, který má s Primordial na svědomí jedno z nejlepších alb roku 2014. A kdo ještě se na vás v lednovém Sparku těší? King Diamond, Lee Helen Douglas z Anathemy, Paul Mazurkiewicz z Cannibal Corpse, hollywoodský rabiát Nikki Sixx, Ace Frehley, Unisonic, Sylosis, Bloodbound nebo Marduk. Honza Petričko se v Kulturní špionáži zaobírá fascinací sériovými vrahy, Jarda Merhaut pro změnu analyzuje fenomén jménem vinyl. Je toho víc než dost.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY