shop.musicserver.cz
Kanaďan Devin Townsend se vrací do Roxy

Kanaďan Devin Townsend se vrací do Roxy

Vydáno: 23.12.2014 11:53 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Kanadský multitalentový maniak Devin Townsend se vrátí se svým hudebním projektem do Roxy, aby zde po boku s dalšími vynikajícími kapelami Periphery a Shining obstarali jeden z vrcholů jarní koncertní sezóny v Česku. The Devin Townsend Project je hudebním seskupením, které je několik posledních let na svém pomyslném vrcholu a vzhledem ke kvalitě nahrávek, které produkuje s neuvěřitelnou intenzitou, z hudebního piedestalu jen tak nezmizí. V čele této hudební formace samozřejmě netrůní nikdo menší, než samotný Devin Townsend, kanadský multiinstumentalista a nadpozemský hudební talent. Hudba, kterou Devin svému hudebnímu tělesu šije na míru, má neskutečné grády, a ať již sáhne do kteréhokoli období své tvorby, vždy vykouzlí všeobjímající zvuk, ve kterém nenajdete ani skulinku, a nad vším tím rachotem si můžete užívat hitové melodie a křišťálově čistý vokál, díky němuž s prstem v nose brilantně vyzpívá všechny bohatě vyklenuté refrény.

Devin Townsend plakát
© facebook interpreta
Devin Townsend českému publiku svoji účast dlouho dlužil, ačkoli si zde během let získal početnou fanouškovskou obec. Jeho vystoupení na festivalu Brutal Assault bylo první vlaštovkou, která naznačila, že při jeho české klubové premiéře bude na co se těšit. Od takto univerzálního a nevyzpytatelného umělce se můžeme dočkat lecčeho, ale vždy to bude nezapomenutelný zážitek. Ne zcela známým faktem je, že mladý dvacetiletý Townsend odstartoval svoji mezinárodní kariéru po boku fenomenálního kytaristy Steva Vaie, jemuž nazpíval album "Sex & Religion" a poté s ním odjel i celosvětové turné. Traduje se, že zatímco Steve Vai byl prý okamžitě ohromen talentem mladého Kanaďana, Townsend si paradoxně Vaiovy velikosti a slávy v době, kdy dostal nabídku, příliš vědom nebyl.

V současnosti je Devin Townsend zavedeným pojmem na světové scéně progresivní hudby a ohromující je nejen stále vysoko nastavená laťka, ale i žánrový záběr, který tento hudebník dokázal obsáhnout: hard rock, ambient, progresivní rock či metal, thrash, death, industrial, elektronika, pop, klasický metal, country, blues, psychedelie, taneční hudba či různé více či méně potrhlé experimenty. Přesto všechno nikdy nezapomněl na svůj poctivý metalový základ a kořeny. S Devinovou hudbou se zkrátka nenudíte, můžete si zameditovat, zatančit, nechat se vystíhovat nebo roztrhat na kusy.

Celé turné absolvují další dvě známé a velezajímavé formace. Pokud jste seznámeni s tvorbou Periphery, jistě se nepodivíte faktu, že si je jako předkapelu vybrali pro své turné právě giganti progresivní hudby jakými jsou Dream Theater. Periphery se během šesti let stali pojmem na scéně moderního a progresivního metalcoru/djentu a právě probíhající turné je dalším významným krokem v jejich kariéře. Neuvěřitelně barvitá hudba, ve které se najdou jak příznivci progresivní metalové moderny, melodického metalcoru anebo meshuggah-matematiky. Celý koncert pak otevře norské avantgardní těleso Shining, které sklidilo obrovskou pozornost například na letošním ročníku Brutal Assault festivalu.

Vstupenky na tento koncert, který se uskuteční 14. března 2015, jsou již k dostání ve všech běžných předprodejních sítích. Bližší informace na www.obscure.cz.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Ota Petřina - Super-robot/Pečeť (vinylová reedice 2024) 8/10
Recenze: "Super-robot" a "Pečeť" Oty Petřiny zůstávají i po letech nepřehlédnutelnými výboji domácího art rocku Slibnou kariéru vám může zarazit zdánlivá prkotina. Své o tom věděl multitalentovaný Ota Petřina. Minulý režim tak provokovaly jeho výrazné vlasy - a s nimi spojená neústupnost -, až ho jednoho dne na pódia nepustil. Paradoxně... čtěte zde
Vydáno: 31.08.2024 09:38 v sekci Recenze
Tali - Vymyslela jsem si žánr, který není závislý na trendech a aktuálním dění
Rozhovory: Tali - Vymyslela jsem si žánr, který není závislý na trendech a aktuálním dění Slovo a práce s textem jsou pro slamerku, písničkářku, kreativní duši a ambasadorku trapnosti Tali největší svobodou a zároveň i každodenní obživou. Nedávno vydala debutové album "Kvalitní umění", už předtím pomáhala Thomovi... čtěte zde
Vydáno: 30.08.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 34. týden 2024
Domácí rádiový i albový žebříček stagnují, v digitálu udeřil Škwor "Sílou starejch vín" Čtyřiatřicátý týden roku 2024 patří v českých hitparádách k těm, v nichž se toho na předních pozicích mnoho nestalo - takových je ostatně naprostá většina. V rádiích, albech ani singlovém digitálu nedošlo ke změnám v top... čtěte zde
Vydáno: 29.08.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 34/2024 - od Sabriny Carpenter přes Fontaines D.C. po Lainey Wilson
Nové desky 34/2024 - od Sabriny Carpenter přes Fontaines D.C. po Lainey Wilson V hudebních novinkách mají tentokrát poměrně silné zastoupení ženy. Na předních pozicích najdeme Sabrinu Carpenter, Lainey Wilson, Mothicu, Ruthie Foster, Gillian Welch nebo Simone Simons z kapely Epica. Vyvažují to Fontaines D.C., Mike... čtěte zde
Vydáno: 28.08.2024 15:00 v sekci Novinky | Nové desky
Priessnitz - Hexe (vinylová reedice 2024) 9/10
Recenze: "Hexe" temných romantiků Priessnitz zní po třiceti letech z vinylu stále skvěle Metal, gotika, shoegaze, kytarovky, elektronika... Devadesátky byly pro normalizací přiškrcenou muziku vytouženým nadechnutím a umožnily rozvoj dodnes připomínaných projektů a desek. Tato dekáda také stále skrývá spoustu obtížně... čtěte zde
Vydáno: 28.08.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Sedmadvacátý Brutal Assault počtvrté: Behemoth a Emperor kralovali, The Dillinger Escape Plan drtili a festival zase dokázal svou kvalitu (16.08.2024 19:00)
- Fotogalerie: Ozvěny Brutal Assault #27: Závěr patřil polským Behemoth, jejich energie a síla smetla vše (15.08.2024 13:05)
- Naživo: Sedmadvacátý Brutal Assault potřetí: Cult of Fire oblékli Smetanu do černého, Candlemass vzpomínali, Laibach provokovali (15.08.2024 11:10)
- Naživo: Sedmadvacátý Brutal Assault podruhé: králové thrashe Testament, králové blacku Satyricon a ti druzí (14.08.2024 10:29)
- Naživo: Sedmadvacátý Brutal Assault poprvé: Abbath, Deicide a krása zadních pódií (13.08.2024 08:00)
- Brutal Assault odtajnil obsazení své ambientní lounge a představil doprovodný program (20.07.2024 12:00)
- Brutal Assault zná kompletní časový harmonogram, pátek patří Architects, sobota Behemoth (05.07.2024 09:36)
- Line-up hlavních pódií Brutal Assaultu je hotov, festival hlásí odchody i příchody (20.05.2024 08:35)
- Brutal Assault přiveze exkluzivní show The Dillinger Escape Plan pro střední a západní Evropu. Zahrají v původní sestavě (14.04.2024 18:25)
- Dream Theater i s Mikem Portnoyem za bicími míří do Prahy. Slibují tříhodinovou show (08.04.2024 17:06)

ALBUM TÝDNE 35/2024

Astrid S
Joyride

Letošní prázdniny se nám svými novými deskami rozhodly zpříjemnit hned dvě norské popové zpěvačky, které svými pozitivními písněmi odolávají severské melancholii - Dagny a Astrid S. Druhá jmenovaná vyrazila na mírně vzpomínkovou cestu s albem nazvaným "Joyride".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 06.09.
Mehro (US) (Rock Café, Praha)
So 14.09.
The Hu (MON) (SaSaZu, Praha)
St 18.09.
Avi Kaplan (US) (Roxy, Praha)
Pá 20.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Aurora (NOR) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
So 21.09.
Maro (POR) (MeetFactory, Praha)
So 21.09.
Marcus & Martinus (NOR) (Forum Karlín, Praha)
Po 23.09.
Girl In Red (NOR) (Forum Karlín, Praha)
St 25.09.
Cirque De Soleil - Corteo (CAN) (O2 arena, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Vladimír Mišík Justin Bieber 2H+ Ed Sheeran Taylor Swift Madonna Lucie Vondráčková Liam Gallagher Coldplay Queen Mirai Adele Viktor Sheen Dua Lipa Eminem Billie Eilish Kabát Oasis
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe