Tichá dohoda nabírá síly na nové album coverem "Tightrope" od Stone Roses

17.12.2014 09:06 - Honza Průša | foto: Vojtěch Kubec / musicserver.cz

Tichá dohoda definovala sound pro nadcházející nové album a přichystala svým fanouškům vánoční překvapení. Nový videoklip k písni "Tightrope". Zároveň slibuje, že už v únoru vyjde speciální singl se třemi coververzemi. Ty vznikly v průběhu nahrávání Šustrova dalšího projektu The Soulmates se Zuzanou Vintrovou. Nahrávka Tiché dohody s novým materiálem přichází po sedmnáctileté odmlce vyplněné sólovými počiny členů a bilančním "Best Of 25 let Live". Dohoda teď hraje ve složení Dan Šustr - kytary, zpěv, Michal Sherry Šerák - basa a Pavel Attel - bicí.

"Materiál natočený zčásti původně pro projekt The Soulmates se z ničeho nic rozhodl žít vlastním životem. Při kontrolním poslechu nahrávek jsem si postupně uvědomil, že některé věci zní a hrají jako Dohoda. Jedná se hlavně o rockově aranžované skladby, které hrajeme společně s Michalem, Pavlem a dalšími hosty," říká zakladatel Tiché dohody, její kapelník a producent v jedné osobě Dan Šustr. "Než si však sedneme ve studiu k novým věcem, chceme fanouškům připomenout, že Tichá dohoda byla, je a bude vždycky v první řadě nezávislá kytarovka britského střihu, což je hudební názor, kterého se držíme a budeme držet i nadále, protože to je principem její existence. Chceme tímto také na rovinu avizovat, že Blanka Šrůmová v Tiché dohodě momentálně není a může se stát, že nebude. Jenže ke spolupráci nemůžete nikoho nutit. Samozřejmě nás to mrzí, ale naše vina ani rozhodnutí to není. Rozhodně ale kvůli tomu nebudeme sedět v koutě a plakat. Zachovejte nám přízeň a držte palce. Díky!"

"Tightrope" je píseň od britské kytarovky Stone Roses. Vyšla na albu "Second Coming". Když ji dnes posloucháte ve verzi od Tiché dohody, jasně si uvědomujete, pod vlivem čeho právě Šustrova kapela v devadesátých letech tvořila. Jejich láska k (nejen) britpopu definovala její sound, který se teď zřejmě vrátí, spolu s novou nahrávkou. Máme se na co těšit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY