Lorde ve videu k "Yellow Flicker Beat" hudbu velmi prožívá. A tak trochu děsí

07.11.2014 16:07 - David Böhm | foto: facebook interpreta

Už za pár dnů nám bude na filmových plátnech představen třetí díl série "Hunger Games" a nastal tedy čas pokračovat v lákání na něj i po hudební stránce. Už jsme slyšeli skladby z doprovodného soundtracku od Lorde ("Yellow Flicker Beat"), CHVRCHES ("Dead Air") a The Chemical Brothers ("This Is Not A Game"). A nyní přišel čas na videoklip, který má na svědomí samozřejmě ústřední postava celého hudebního doprovodu, již zmíněná Novozélanďanka.

O osmnáctileté zpěvačce se všeobecně ví, že rozhodně není běžná teenagerka. Zatímco si ostatní dívky libují v barvitých oblečcích, Lorde se prezentuje v tmavých barvách, většinu těla má zahalenu. Nejinak tomu je i tentokrát, interpretka během temného klipu prostřídá takových šatů několik. Soustřeďme se ale na to, jak Lorde vystupuje - během zpěvu sebou škube a dělá pohyby, o kterých si někteří myslí, že jsou epileptickými záchvaty. Pravda je ale úplně jinde. Ona tu hudbu skutečně a naprosto prožívá. To, že to i trochu děsí, jen zahušťuje atmosféru. A ruku na srdce - kdo tohle nikdy občas při poslechu kvalitní hudby nedělá?

Video sice neobsahuje žádné záběry z filmu, pokud se ale podíváme pozorně, zjistíme, že videoklip toho se snímkem má společného nemálo. Mladá hitmakerka si v něm střihla roli vlka samotáře, stejně jako Katniss, hlavní postava "Hunger Games". Když už se ocitne ve společnosti, nedostává se jí žádné pozornosti, a to ani přesto, že spadne a propadne se do temnoty...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY