Jazzoví titáni Medeski, Scofield, Martin a Wood míří do Prahy

29.10.2014 10:35 - Veronika Ondečková | foto: Medeski, Scofield, Martin, Wood

Zpestřením podzimního klubového programu, nabízejícího převážně osvědčené indie kytarovky, bude nepochybně vystoupení hvězdné čtveřice John Medeski, Billy Martin, Chris Wood a John Scofield. Zapomenout v jejím podání můžete na upjatý jazz a ohrané funky. Dlouhodobí spoluhráči do Prahy zavezou čiré groovy, a to v rámci doprovodného turné k třetímu společnému LP. Novinkové album nese název "Juice" a vyšlo letos v září. Jde tedy o čerstvou novinku.

Čtyřčlenné uskupení o klasickém jazzovém obsazení, čítajícím piano, guitar, bass and drums, nastoupilo společnou hudební cestu již v roce 1997. Kytarista John Scofield tenkrát přizval trio Medeski, Martin & Wood ke spolupráci, která dala vzniknout veleúspěšné desce "A Go Go". Scofieldovi, coby slavnějšímu ze čtveřice, vlila novou krev do žil a triu MM & W pro změnu pomohla prosadit se i mimo kruhy New Yorku. V roce 2006 po několika úspěšných letech pro změnu Medeski, Martin & Wood oslovili Scofielda a přidali na konto druhou studiovku "Out Louder". Zde si formace vyzkoušela ještě o něco volnější improvizaci, která je pro ni tolik typická.

Zatímco John Scofield Prahu v minulosti navštívil již několikrát s různými projekty, v sestavě s Martinem, Medeskim a Woodem to bude jeho premiéra. Jedinečný koncert proběhne 9. listopadu v Lucerna Music Baru od deváté hodiny večerní za jednotné vstupné 525 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY