Sunshine zahrají koncem května v Roxy

19.05.2002 08:53 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Sunshine
© facebook interpreta
Pakliže je James Brown tím nejpracovitějším člověkem v showbyznysu, pak Sunshine jsou jeho nevlastním děckem. Za osmiletou existenci natočili čtyři alba a vydobyli si respekt a obdiv u kolegů, fanoušků i médií na "indie" scéně Evropy i Ameriky. Nyní pro ně nadchází čas, kdy se pokouší dobýt zbytek.

Kapela pochází z Tábora na jihu Čech z podhoubí tamní HC scény. Nicméně jejich texty jsou zpívány anglicky. Proslavili se svými divokými koncerty. Jejich pódiová show jasně převyšuje každou průměrnou kapelu a nechává daleko za sebou dočasné hvězdičky populární hudby. Soustředěni na vzájemně se proplétající motivy s psychadelickým podtextem rušenými punkovými výpady a tranceovými bicími, předvádí na pódiu strhující divadlo, jež obstojí i ve srovnání se světovými hvězdami. Jejich nejaktuálnější album "Necromance (Digital Urban Icons)" - je mistrovské dílo new wave psaychedelie. Při jeho poslechu se vám vybaví takoví velikáni jako The Cure, PIL, či Gary Numan. Zpěvák a kytarista Kay se svým zpěvem, pokrouceným efekty, společně s basistou a klávesistou Martinem a bubeníkem Danielem vysílají vulkanické vlny přímo do nitra vaší duše. Poslušni svých emocí s nepopíratelným citem vytvořili desku, která vás zanechá lapat po dechu a znavené démonickým tancem.

Přátelé z kapel At The Drive-In, Murder City Devils a International (Noise) Conspiracy přizvali Sunshine na své koncerty ve Spojených státech, aby dopomohli k úspěchu jejich dřívějšímu albu "Velvet Suicide". Díky jejich vystoupení v CMJ a jejich fanouškům, jako je producent Ross Robison, byl singl "Streamlined" použit ve filmu "Blair Witch II".

V současné době jsou Sunshine na evropském turné ke své novince "Necromance" a v rámci něj zavítají i na sérii koncertů do Čech, například 28. května vystoupí v pražském klubu Roxy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY