Žádná letošní deska (zatím) nedosáhla platinových prodejů

18.10.2014 09:12 - David Věžník | foto: facebook interpreta

To, že prodej hudby klesá, můžeme považovat za takzvaný objektivní fakt. Nízký zájem o hudební nosiče nyní potvrdila i redakce magazínu Forbes zprávou o tom, že žádného z letos vydaných alb se dosud neprodalo víc než milion kusů, rok 2014 je tedy zatím bez aktuální platinové desky.

Nejprodávanějšími alby za uplynulých devět měsíců jsou soundtrack k animovanému filmu "Frozen" ("Ledové království"), který v prodejích platinovou hranici pokořil i letos, eponymní kolekce Beyoncé a "Pure Heroine" Lorde, obě se sedmi sty padesáti tisíci prodanými kusy. Forbes však upozorňuje na to, že všechny tři desky vyšly už loni.

Teprve za novozélandskou alternativní rockerkou je první letošní album, a to "Outsiders" countryové hvězdy Erica Churche, jehož se zatím prodalo zhruba sedm set třicet tisíc kopií, na paty mu šlapou Coldplay s nahrávkou "Ghost Stories". Nepředpokládá se ale, že by některá z nich milionovou hranici prolomila, a to ani přes tradiční vánoční nákupní horečku.

Redaktoři Forbesu pak ještě spočítali, že na rozdíl od alb se o něco lépe daří prodejům samostatných písní - platinových je letos šedesát. I to je ale o třiadvacet méně než v roce 2013.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY