Vydavatelství Zebra and Cloud podpoří multiinstrumentalistu Maoka

12.12.2014 09:23 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Nové hudební vydavatelství Zebra and Cloud se po čerstvě podpořené a vydané desce hudebníka Zdeňka Bíny pustilo do dalšího zajímavého projektu. Slovenskému hudebníkovi, improvizátorovi a multiinstrumentalistovi Maokovi se rozhodlo oficiálně vydat sedm CD, a pomoci mu tak získat prostředky na jeho nové album.

Hudební vydavatelství Zebra and Cloud se zaměřuje na umělce, kteří tvoří z vlastní vnitřní potřeby, upřímně a pravdivě. Slovenský multiinstrumentalista Maok je právě takový. Ke své práci potřebuje svobodu, inspiraci a čas. Již ve svých třinácti letech, kdy poprvé zahrál pár akordů na kytaru, zjistil, že jeho hudební cesta bude jiná. Nebude se žánrově uzavírat, nebude se stylizovat, bude jen naslouchat sám sobě a svým vnitřním pocitům. "Je dobré sa neustále nechávať inšpirovať prítomnosťou a s odvahou sa púšťať do nových, neoverených vecí. A keď to nejde, aj to sa stáva, je dobré dať si pauzu a počkať, kým to zase samé pride," říká Maok.

Celkem sedm alb Maokovy hudby s názvy "Na ceste", "More v oblakoch", "Komoarivaasiabacho", "Ticho nad oblakmi", "Pokojné ráno," "Eniesa" a "Na hladine" (album vydané v rámci společného projektu Maoka & Eniesy s názvem Melme Arya) je nyní v prodeji na webu ZaC v digitální podobě i na CD.

V digitální podobě ve formátech FLAC a MP3 bude možné získat na stránkách ZaC ještě jedno Maokovo album "Svetloleť". "Pro posluchače připravujeme možnost objednat si více CD najednou formou výhodných dárkových balíčků v originální krabičce ZaC s darovací kartičkou, kde bude fotka focená autorem a jeho podpis. Zatím si mohou posluchači zakoupit alba jen na našich stránkách. Zkoumáme další možnosti distribučních kanálů, ale současné podmínky se nám zdají pro autory nevýhodné. Jediná možnost, jak v tuto chvíli autory přímo podpořit, je koupě přes domácí kanál," říká jeden ze zakladatelů ZaC Petr Rokůsek.

Peníze z prodeje CD použije Maok na vydání svého nového alba, se kterým plánuje vyjít příští rok. V následujícím roce se také chystá na své velké koncertní turné.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY