Konec Crystal Castles? Zpěvačka Alice Glass opouští projekt

08.10.2014 14:08 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Málokterá kapela si drží vysoký kvalitativní standard na všech vydaných řadovkách. Obzvláště to poté platí o projektech, jež se vylíhly v jepičí éře nu-raveu, po prvním albu hype okolo nich pohasl, a proto navždy upadly v zapomnění.

Kanaďané Crystal Castles, spojující temný synth-pop s 8-bitovým burácením a průrazným ženským vokálem, přežili i po roce 2008 a do dnešního data nám předvedli trojici povedených eponymních desek. Pravděpodobně podle hesla, že v nejlepším se má skončit, se ale nyní rozhodli ze scény zmizet. Aspoň takový závěr vyplývá z prohlášení, které na oficiálním Facebooku dvojice uvedla zpěvačka Alice Glass.

"Opouštím Crystal Castles. Svým uměním a sebevyjádřením jsem se vždy snažila o upřímnost, poctivost a pochopení pro ostatní. Kvůli množství profesionálních i osobních problémů mám pocit, že toho už není možno dosáhnout s CC. I když to znamená konec kapely, doufám, že mí fanoušci mě přijmou jako sólového umělce stejně jako přijali Crystal Castles. Alice," je celé znění statusu, který byl smazán pár minut od svého zveřejnění.

Stanovisko jejího hudebního partnera Ethana Katha zatím není známo, stejně jako nevíme, co přesně se pod pojmem profesionální a osobní problémy skrývá. Skutečností ovšem je, že oba muzikanti se v poslední době spíše než společnému tvůrčímu dítku věnovali soukromým DJským setům. Blízká doba nám snad přinese další aktualizace.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY