Lorde v "Yellow Flicker Beat" důstojně doprovází revoluci ve třetích "Hunger Games"

29.09.2014 18:36 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Novozélanďanka Lorde ohromila před časem celý svět singlem "Royals" a albem "Pure Heroine", ale asi jen málokdo věří, že by stejně velký úspěch mohla zopakovat i ve své další kariéře. Zpěvačka na to ale jde chytře - zatímco druhé album je prozatím v nedohlednu, ujala se supervize nad písničkovým soundtrackem ke třetím filmovým "Hunger Games", pro který samozřejmě přispěla i úvodní písní.

Jakkoli se může zdát podivné, aby sedmnáctiletá zpěvačka dostala na starost výběr skladeb pro filmový soundtrack, je třeba přihlédnout k tomu, že druhý film z young adult série nečekaně kromě fanoušků nadchnul i kritiky a stejně tak velmi pozitivně překvapil i hudební doprovod. Na ten ostatně Lorde přispěla nervní coververzí dávného hitu Tears For Fears "Everybody Wants To Rule The World".

Úvodní singl z třetího dílu série "Síla vzdoru - první část" svou roli lákadla na film i desku plní skvěle. "Yellow Flicker Beat" začíná Lordiným temným a capella mumláním, aby velkolepá instrumentace (produkce se ujal Paul Epworth) dala následně jasně najevo, že tohle není žádný cukrátkový popík. Hudebně sice písnička navazuje na zpěvaččin debut, je ovšem mnohem naléhavější a k atmosféře světa "Hunger Games" sedne jak vy_víte_co na vy_víte_co.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY